Doe het zelf vloeren

Er zijn heel wat klussen in en rondom het huis te bedenken die je prima zelf kunt uitvoeren. Natuurlijk is het in veel gevallen fijner om deze klussen te laten doen, maar dat kost vaak een hoop geld. Bovendien is zelf klussen heel leerzaam en als het eenmaal allemaal af is geeft het je een voldaan gevoel. Zelf je vloer leggen is zo’n typische klus die je uit kunt besteden, maar die je ook prima zelf kunt uitvoeren. Doe het zelf vloeren? Lees onze tips!

Waar op te letten bij het zelf leggen van je vloer

Er zijn enkele dingen waar je goed op moet letten als je besluit zelf je vloer te leggen. Laten we beginnen met de basis: de ondervloer. Voordat je een vloer legt is het belangrijk dat er een goede ondervloer legt. Een goede ondervloer zorgt onder andere voor geluidsreductie en isolatie. Daarnaast is een ondervloer belangrijk om de vloer te egaliseren. Anders ontstaan er mogelijk hoogteverschillen en putjes in het laminaat.

Wanneer je niet precies weet welke ondervloer je het best kunt gebruiken, kun je advies vragen aan deskundig personeel. Hoewel je de ondervloer niet ziet, heb je veel profijt van een kwalitatief goede ondervloer.

Daarnaast raden we aan vooraf te berekenen hoeveel pakketten van de vloer je nodig hebt. Houd rekening met eventueel zaagverlies en koop daarom altijd 1 – 3 pakketten extra. Ook raden wij aan de vloer in één keer te kopen. Verschillende leveringen kunnen afwijken van kleur.

Zorg voor het juiste gereedschap

Om ervoor te zorgen dat je in één keer door kunt met het leggen van de vloer, is het belangrijk om te beschikken over het juiste gereedschap. Heb je het zelf niet in huis? Informeer bij de buren of vrienden, dat scheelt een hoop geld. Ook kun je bij veel bouwmarkten gereedschap voor een dag(deel) huren. Wanneer je een doe het zelf vloer hebt, raden we je aan gebruik te maken van het volgende gereedschap:

– Duimstok
– Winkelhaak
– Stanleymes
– Decoupeerzaag
– Hamer
– Koevoet
– Schroevendraaier
– Werkbank

Vraag familie, vrienden of kennissen om hulp!

Zelf je vloer leggen is nog best een intensieve klus. Het is aan te raden om deze klus tenminste met twee personen uit te voeren. Dan kan één personen de plank aftekenen en zagen, terwijl de ander de planken legt. Wij raden je dan ook aan hulp te vragen. Samen is het ook nog eens een hele gezellige klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*