Catering aan huis

Het woord catering is ontstaan vanuit de Engelse taal en de term komt voort uit het verzorgen van eten en drinken in bedrijfsrestaurants, feesten en evenementen. Het is een vorm van maaltijdverzorging welke voorbereid wordt in grootkeukens door cateraars, de gespecialiseerde bedrijven die maaltijden in grote hoeveelheden bereiden. Catering vindt zijn oorsprong in ziekenhuizen, instellingen, gevangenissen, maar ook in vliegtuigen, scholen en bedrijven.

Catering anno 2015

De catering werd dus van oorsprong ingezet voor de maaltijdverzorging van grote groepen. Maar dat is allang niet meer zo; sinds de behoefte van de consumenten steeds meer uitbreidde naar kant-en-klare maaltijden, werd de catering als het ware herontdekt en verschoof het menu steeds meer naar BBQ’s, buffetten, lunches e.d. voor kleinere groepen consumenten.
Ook voor de toekomst ziet het er goed uit voor de catering. De vraag naar bereidde maaltijden stijgt nog steeds en is al lang niet meer uitsluitend weggelegd voor grote groepen mensen.

Het gemak van catering.

Een ander vlak waarop catering is veranderd is de plek waar het voedsel wordt bereid. Daar waar catering eerst uitsluitend voorkwam op locaties waar ook een grote keuken aanwezig was, ontstaan er de laatste jaren steeds meer locaties op plekken waar grote groepen mensen vertegenwoordigd zijn. Met andere woorden; de catering komt naar de consument toe. Denk hierbij aan bijvoorbeeld evenementen. Het is al lang geen uitzondering meer als een cateraar met zijn mobiele keuken de locatie bezoekt waar u hem nodig heeft.

Ook van het menu van de cateraar mag u tegenwoordig meer verwachten. Zij spelen handig in op trendy maaltijden. Van een tapa’s tot een klassieke spaghetti carbonara. Ze kunnen ook de dranken verzorgen en zelfs meubilair om uw locatie mee op te fleuren. En mocht u een dansje willen maken, dan heeft de echte cateraar een DJ achter de hand.

Geen wonder dat er steeds meer mensen uitwijken naar een eigen locatie met de verzorging van een goede cateraar. Neem gerust een kijkje bij Catering Arnhem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*