Airconditioning Rotterdam

Nederland staat niet bekend om haar tropische temperaturen, maar af en toe zitten er uitschieters tussen. Zo is het de hele week herfstweer, en zo is het ineens 30 graden of meer. Het komt in Nederland voor. Veel mensen genieten van de warmte, maar in huis of op kantoor is het toch lekker als er een beetje verkoeling is. Zeker thuis wanneer je gaat slapen. We hebben allemaal wel eens wakker gelegen door de hitte. Gelukkig is er een oplossing om de temperatuur binnenshuis zelf te regelen: airconditioning.

Het ontstaan van airconditioning

Airconditioning bestaat inmiddels al heel wat jaren. Het was ingenieur Willis Carrier die in 1902 een systeem bedacht dat ervoor kon zorgen dat de temperatuur zelf te regelen was. De eerste airconditioning werd ingezet in een drukkerij. Veel later (pas in 1924) was het de beurt aan de eerste bioscoopzaal in New York. Deze zaal werd voorzien van airconditioning en dit had positieve gevolgen voor de omzet van de bioscoop. Sindsdien is airconditioning in veel gevallen niet meer weg te denken. Helemaal in het buitenland (landen als Frankrijk, Spanje en Portugal) is elk gebouw haast wel uitgerust met airconditioning.

Hoe werkt airconditioning

Er zijn twee verschillende manieren waarop een airconditioning kan werken. Veel airconditioningsystemen zijn uitgerust met een warmtepomp. Een systeem dat hetzelfde werkt als de koelkast. Bij het andere systeem wordt water verdampt. Het hele technische verhaal zullen we je besparen.

Voor- en nadelen airconditioning

Het grote voordeel van airconditioning is dat je de temperatuur binnenshuis zelf kunt regelen. Op een warme dag ben je al snel een stuk minder productief. In huis of op kantoor is dat erg vervelend. Ook wanneer je wilt slapen, is het fijn als het wat koeler in de slaapkamer is. Het nadeel van airconditioning is dat het veel energie kost om airconditioning te laten draaien. Dit zie je weer terug op de energierekening. Een airconditioning die slecht onderhouden is, kan allerlei bacteriën en ziektes verspreiden. Onderhoud is dus erg belangrijk.

Airconditioning Rotterdam

Woont u in Rotterdam of omgeving en zoekt u een goede manier om de temperatuur binnenshuis te regelen? Neem eens contact op met een specialist. Airconditioning Rotterdam heeft al jaren ervaring in het plaatsen en onderhouden van airconditioningsystemen en kan u voorzien van een goed advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*