Afvoer ontstoppen

Wat is het toch vervelend en iedereen zal het wel is een keer hebben meegemaakt, dat je even wil douchen of de afwas wil doen, maar dat het water niet weg loopt. De afvoer is verstop! Lees hier wat je dan moet doen!

Verstopte afvoer

Het is weer zover, de afvoer is verstopt! Je zou dan een aantal dingen kunnen doen om het probleem zelf op te lossen, maar dan riskeer je toch dat je misschien iets stuk maakt en dat je het probleem toch niet goed oplost. Voor je het weet heb je een week later weer last van een verstopte afvoer. Wat zou je nog meer kunnen overwegen die handige buurman? Volgens mij heeft die weinig tijd en hoevaak kan je de buren of jouw eigen vrienden lastig vallen voor zo’n probleem wat keer op keer terug komt. Dan zit er maar één ding op, misschien is dat het beste ook: loodgieters. Loodgieters weten precies wat ze doen en hebben ook het juiste gereedschap, het is dus een fantastische optie om het op te lossen! Het kan iedereen overkomen op de meest willekeurige tijd, dat is het vervelende. Een afvoer die verstopt is helaas één van de irritantste problemen die je tegen kunt komen in je huis of op het werk. Het probleem is ook dat het niet altijd zo simpel is om op te lossen. Vaak zit een verstopping op een plaats waar jij zelf niet makkelijk bij kan.

Loodgieters

Gelukkig hebben we daar loodgieters voor, die lossen het zo snel mogelijk op en zorgen ervoor dat alles weer goed komt. Geen problemen, niks kapot en een snelle oplossing. Op loodgieters kun je altijd vertrouwen voor dit soort klussen. Een ontstopte afvoer begint natuurlijk bij jezelf, maar maak je geen zorgen, het overkomt iedereen. Soms komen er gewoon haren in, etensrestjes of andere dingen die het vast maakt. Na een tijdje wordt het steeds voller en begint het vast te plekken, de water heeft dan niet meer genoeg kracht om het weg te halen. Loodgieters geven vaak een tijd aan wanneer ze komen, zo kun je rekening houden met werk en andere verplichtingen. Op het moment dat ze een afspraak maken die jij niet kunt halen, kun je altijd contact opnemen voor een nieuwe afspraak. Het moet natuurlijk wel zo snel mogelijk opgelost worden! Dus waar wacht je op? De afvoer is verstopt toch? Dan moet er wel een loodgieter komen om het op te lossen. Vraag altijd even achteraf hoe je het probleem kunt voorkomen om extra kosten te vermijden! Een aantal tips wat een loodgieter jouw zal meegeven is : Geen eten, vet of andere troep door de gootsteen of toilet spoelen. Behalve dat je een risico loopt dat je afvoer verstopt raak veroorzaakt het ook overlast door muizen en ratten.

C.V. Ketel

En wat misschien ook een idee of een tip is, als de loodgieter er dan toch is laat hem dan ook even de CV ketel nakijken.  Vooral als de winter voor de deurstaat is dit geen overbodige luxe.  Het gebeurd regelmatig dat juist in de winter de C.V ketel het niet meer doet en dan zit je in de kou. Succes met het oplossen van jouw afvoer probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*