Victorinox – Zwitsers Zakmes

Victorinox, het originele Zwitsers zakmes bestaat al meer dan 130 jaar. Begonnen als een multitool voor het Zwitserse leger is het nu een gadget die de hele wereld veroverd heeft.

Een Victorinox voor iedereen!

Zwitserse zakmessen zijn er in vele prijsklassen en uitvoeringen. Voor ca 15 euro heb je al de classic. Die is er in een dames en een heren uitvoering; de punt van de vijl is voor de dames een nagelcleaner, voor de heren een schroevendraaier. Het officiële Victorinox Swiss Soldiers Knife is ook nog steeds in productie. Voor kinderen (10+) is er ‘My First Victorinox’. Die heeft een afgeronde punt en is minder scherp. Zwitserse zakmessen herbergen een veelheid van instrumenten. Voor vissers, klimmers, kampeerder, jagers en de ultieme Victorinox Rescue tool. En natuurlijk het zakmesje dat je altijd bij je hebt en altijd van pas komt als je het nodig hebt.

Victorinox, het bedrijf

Victorinox werd in 1884 opgericht door de Zwitser Karl Elsener. Het bedrijf begon met het beroemde zakmes voor het leger, maar maakt tegenwoordig ook andere messen, zoals bestek, uurwerken, schrijfgerei, reisspullen (tassen en koffers) en modieuze kleding. Alles gemaakt met Zwitserse precisie en kwaliteit. De naam van het bedrijf is een eerbetoon aan de moeder van Karl, Victoria. Toen zij in 1909 overleed noemde hij het bedrijf Victoria. Later is dat veranderd in Victorinox.

Waarom een Victorinox?

Gewoon omdat een echt Zwitsers zakmes een leven lang mee kan … en langer. Wat is er leuker dat je kleinkind het zakmes dat jij cadeau hebt gegeven nog heeft als hij of zij zelf oud is. En misschien wel weer doorgeeft aan de volgende generatie. Verder wil Victorinox een duurzaam bedrijf zijn en produceert het de messen van hoogwaardig materiaal op een verantwoorde wijze.

Kijk uit voor de vele namaakmesje die op de markt zijn, vaak ook met Zwitsers kruis op het handvat. Deze zijn van minderwaardig metaal gemaakt en leggen snel het loodje. Iedere waar heeft zijn prijs en gezien de verwachte levensduur blijft een origineel Zwitsers zakmes een koopje.

Kies voor een zakmes met een verhaal. Kies voor Victorinox. En die bekijk en koop je natuurlijk bij Natuurgadgets.nl. Wij hebben een hele range in ons assortiment. In verschillende prijsklassen en met eindeloze toepassingsmogelijkheden.

Over Natuurgadgets

Natuurgadgets.nl is een webwinkel voor natuurgerelateerde gadgets, kinderspeelgoed, optiek, boeken, vleermuisdetectors en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*