Microfiber towels van The Rag Company: NIEUW in Europa

Microvezel doekjes komen in alle soorten en maten. We vinden ze doorgaans bij iedere drogist of detailwinkel en vaak denken we een goede aankoopt te doen. Maar maakt een microvezel doek nou echt onderscheidend ten opzichte van normale doekjes? Bij The Rag Company krijgen we vaak deze vraag, dus daarom vinden we het tijd om hier uitleg over te geven.

Wat zijn microfiber towels precies?

Het eerste wat je moet weten is dat ze deze doekjes synthetisch zijn. Dus, in tegenstelling tot katoen, is microfiber geen natuurlijk voorkomend materiaal. De grondstoffen die gebruikt worden om dit synthetische materiaal te maken zijn voornamelijk polyester en polyamide. Polyester omvat de ‘body’ van de doek en de structuur van de microfiber, terwijl polyamide de doek zijn absorptie en dichtheid meegeeft. Door deze synthetische samenstelling ontstaat een elektrostatische lading, die stof en viezigheid aantrekt, waardoor het zo makkelijker wordt om oppervlaktes te reinigen. Wetende dat katoen een neutrale lading heeft en dus niets aantrekt, maakt welke doek de betere keuze als snel eenvoudig.

Verschil tussen microvezeldoekjes en katoenen doekjes

Kijkend via een microscoop naar de dwarsdoorsnede van een microfiberdraad lijkt deze op een ster of een sterretje, terwijl een katoenvezel net lijkt op een cirkel. Dankzij deze stervorm kan een microvezeldoekje vuil aantrekken en in de vezel laten vallen.

Dit resulteert in het reinigen van 99,9% van de oppervlaktebacteriën. Echter om de daadwerkelijk bacteriën te doden moet je de handdoek goed reinigen. De cirkelvormige vezels van een katoenvezel doen eigenlijk niets anders dan verontreinigingen rond duwen, wat de typerende strepen op het oppervlak tot gevolg kan hebben. Dit heeft als extra nadeel dat het mogelijk krassen én de meeste bacteriën achterlaat op het oppervlak.
Conclusie: microfiber towels zijn altijd de betere de keuze voor efficiëntie, kwaliteit en optimale hygiëne .

The kwaliteit van The Rag Company: Nu ook in Europa

The Rag Company is al jaren een begrip in de Verenigde Staten op het gebied van hoogwaardige microfiber terry towels voor de car detail markt. Maar langzamerhand ontdekken ook steeds meer consumenten de voordelen van deze doeken. Door nu ook een webshop te hebben in Europa, met het hoofdkantoor gevestigd in Hengelo(ov), kunnen distributeurs, car detail specialisten én consumenten uit heet de EU The Rag Company producten bestellen met levering aan huis.

Aanvullend voor auto puristen: Optimum Car Products

Ter aanvulling van de TRC producten, worden in Europa ook de Optimum Car Care Products aangeboden. Deze zeer hoogwaardige autowas en poets producten krijgen de goedkeuring van TRC en worden gezien als één van de beste car care producten op de markt. Meer weten? Ga via onderstaande links direct naar de juiste producten en bestel eenvoudig online op www.theragcompany.shop.

Enkele populaire producen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*