Lees je polis goed door

Het is weer de tijd van jaar om zorgverzekeringen te vergelijken. Overstappen van de ene naar de andere maatschappij kan veel geld besparen. Wat veel mensen vergeten bij het overstappen is het doornemen van de polis. Begrijpend lezen schijnt hierbij toch moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk wil iedereen toch nog goed verzekerd zijn, maar voor een dubbeltje zit je niet op de eerste rij.

Neem de juiste polis

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis deed onderzoek naar de beslissingskeuze van mensen voor een zorgverzekeraar. Tegenwoordig is het natuurlijk heel makkelijk om informatie te vinden met de verschillende soorten media en apparaten die we tot onze beschikking hebben. Zo blijkt dat Nederlanders de meeste apparaten gebruiken om online te gaan.

Het onderzoek wees echter uit dat één op de drie Nederlanders de polis helemaal doornemen. Dat aantal zou eigenlijk veel hoger moeten liggen, aangezien dat het belangrijkste deel is voor het afsluiten van een zorgverzekering. De groep mensen die de polis niet of nauwelijks doorneemt geeft aan grotendeels erop te vertrouwen dat alles goed is geregeld. Daarnaast wordt er ook aangegeven dat het te moeilijk is om de polis te begrijpen of vinden het simpelweg weggegooide tijd.

Keuzemogelijkheden bij een zorgverzekering

Eerder in dit artikel werd al ingegaan op de keuzemogelijkheden die consumenten hedendaags hebben. Internet is zo ontzettend uitgebreid dat er informatie genoeg te vinden is. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat twee op de drie Nederlanders vooraf advies inwinnen. Dat doen ze dan ook vooral via vergelijkingssites. Daarnaast worden ouders, partners en vrienden ook nog om advies gevraagd. Het is dan ook hoogst merkwaardig dat er dan verder niet meer naar de polis wordt gekeken, terwijl er toch wel vooronderzoek wordt gedaan. De vergoedingen die men krijgt zijn het belangrijkst, gevolgd door de hoogte van basisverzekering.

Nog een opmerkelijk detail, maar wel een cruciaal onderdeel, is het eigen risico en eigen bijdrage. De helft van de ondervraagde weet niet wat het verschil is tussen deze twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*