Klassieke gitaar leren spelen

De klassieke gitaar, welke ook wel bekend staat als de Spaanse gitaar, is een gitaar met nylon snaren. In de meeste gevallen maakt men gebruik van deze gitaar om een gitaarcursus te volgen. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Nou een Spaanse gitaar heeft meerdere voordelen voor de gitarist. Al deze voordelen worden hieronder kort en bondig beschreven.

De grootvader onder de gitaren

Klassieke gitaren zijn eigenlijk de gitaren zoals iedereen ze kent. Dat is dan ook niet heel verwonderlijk, want de Spaanse gitaar is de oudste soort gitaar wat er bestaat. Al andere gitaren zijn namelijk afgeleid van deze gitaar. Door de jaren heen heeft de Spaanse gitaar veel ontwikkelingen doorgemaakt. Vaak werd de vorm van de klankkast veranderd of geëxperimenteerd met andere snaren. Toch is het geluid van de klassieke gitaar niet veel veranderd.

Klassieke gitaar voordelig?

Misschien wel èèn van de meest belangrijkste voordelen is dat de klassieke gitaar in verhouding tot bijvoorbeeld een elektrische gitaar veel goedkoper is. Je hebt namelijk geen gitaarversterker nodig om geluid te kunnen maken. Daarnaast beschikt een Spaanse gitaar niet over allerlei gitaar elementen, waardoor het een vrij simpele gitaar is.

Ideaal voor beginnende gitaristen

Beginnende gitaristen beginnen vaak met een akoestische gitaar. Dit kan zowel een western als klassieke gitaar zijn. Toch kiezen de meeste gitaristen voor een klassieke gitaar, omdat deze over nylon snaren beschikt. Deze snaren voelen prettig aan wanneer men het gitaarspel beoefent. Bij stalen snaren (western gitaar) wil het gitaar spelen soms pijn doen. Ook hebben nylon snaren het voordeel dat deze goedkoper zijn in verhouding tot de stalen snaren.

Hoe leer ik nou eigenlijk klassieke gitaar spelen? In principe kun je elke gitaarcursus volgen, maar als je echt progressie wilt maken is een online gitaarcursus iets voor jou. Vergelijk eens meerdere online gitaarlessen om vervolgens een succesvolle aankoop te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*