Ziekte van Lyme veroorzaakt door tekenbeet

Bijna alle personen hebben wel eens van de ziekte van Lyme gehoord. In ieder geval over hoe het toegeschreven wordt. Een tekenbeet is de veroorzaker bij de ziekte van Lyme. Je wordt bij een tekenbeet geinfecteerd met de spiraalvormige bacterie Borrelia Burgdorferi. Je wordt niet echt happy wanneer deze bacterie het lichaam binnendringt.

Ziekte van Lyme komt uit VS

De titel van de ziekte van Lyme komt van het plaatsje Lyme in Amerika. In de 20e eeuw vond er in Lyme een epidemie plaats. Circa 7% van de mensen wordt per jaar door een teek gebeten. In de oostelijke provincies lopen de meeste personen een tekenbeet op. In het plaatsje Lyme stond men lange tijd voor een raadsel.

Waar Ziekte van Lyme oplopen?

Het gaat normaliter om de Ixodes Ricunus. Ongeveer 20,000 personen kunnen een rode kring om de beet van de teek ondervinden. Bijna alle personen lopen de beet op in de zomerperiode. Een bos wordt dan sneller door personen bezocht. Rond campings bevinden zich vaak bomen en kan er een teek op het lichaam terecht komen.

Het behandelen van de ziekte van Lyme bestaat uit het innemen van antibiotica. Als je symptomen vertoont meld je dan zo snel mogelijk bij de huisarts. Als je eerder start met de antibiotica dan werkt het eerder. Het is dus van belang om zo snel mogelijk in contact te komen met een arts.

Veel mensen die alleen op vakantie gaan en door de jungle willen gaan is het verstandig zich hiervoor te wapenen. Je kan bijvoorbeeld voordat je zo’n survivaltocht wilt doen een doosje met een antibiotica meenemen. Je weet nooit waar dit goed voor is. Zie ziektevanlyme.net en als snel wordt je duidelijk dat deze ziekte ook tot overlijden kan leiden. Je wilt natuurlijk ook overleven bij een survivaltocht. Persoonlijk zou ik het risico in ieder geval niet nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*