Withings weegschaal en andere soorten weegschalen

Er zijn allerlei soorten weegschalen verkrijgbaar tegenwoordig. Je hebt ze in alle soorten, maten en stijlen en voor allerlei toepassingen. Te denken valt daarbij aan bijvoorbeeld weegschalen voor post, juwelen, industriële doeleinden, laboratoriumonderzoeken, voor in de badkamer en voor baby’s. De badkamer weegschaal is de meest gebruikte weegschaal. Een bekende badkamer weegschaal is de Withings weegschaal.

Post en Badkamer weegschalen

De post en badkamer weegschalen zijn van deze weegschalen de meest voorkomende.

Pocketweegschaal

Ook zijn er pocketweegschalen. Deze kun je zoals de naam het al zegt, in je zak meenemen. Deze is vooral handig voor bijvoorbeeld outdoor activiteiten zoals survival, maar zijn ook zeer bruikbaar als je in het leger werkt, in de bouw of wat dan ook waar je regelmatig iets moet wegen. De pocketweegschaal is geschikt voor voorwerpen tot ongeveer 500 gram.

Juwelenweegschaal

Dan is daar de weegschaal voor juwelen. Deze is voor het wegen van bijvoorbeeld goud, zilver, edelstenen, halfedelstenen, parels, diamanten en ga zo maar door. Deze weegschalen zijn in staat tienden van grammen te meten.

Industriële weegschaal

De weegschaal voor industriële doeleinden wordt veelal gebruikt in de auto en vrachtwagen industrie, voedselindustrie, horeca, detailhandel, spoorwegen en de bouw. Een goed voorbeeld van een industriële weegschaal is bijvoorbeeld de weegschaal die je wel bij oud ijzerhandels ziet. Dit is een platvorm waar je het oude ijzer op mag leggen om het te laten wegen. Deze weegschalen kunnen tonnen aan gewicht meten.

Badkamerweegschaal / Withings weegschaal

Badkamerweegschalen behoren zoals we eerder al stelden tot de meest gebruikte weegschalen. Bijna iedereen heeft er thuis wel één staan en gebruikt deze ook regelmatig. Badkamerweegschalen zijn voor persoonlijk gebruik en zijn tegenwoordig vaak heel geavanceerd. Zo kunnen ze tegenwoordig naast je gewicht ook lichaamsvet wegen, hartslag en allerlei andere dingen. Een goed voorbeeld van zo’n weegschaal is de Withings weegschaal.

Babyweegschaal

De babyweegschaal is zoals de naam het al zegt bedoeld voor het meten van het gewicht van baby’s. Naast het meten van gewicht  kunnen deze weegschalen vaak ook nog eens de melkconsumptie van een baby meten.

Dierenweegschaal

Tenslotte zijn er nog speciale weegschalen voor dieren. Met deze weegschaal kun je zowel het gewicht van grote dieren als kleine dieren meten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*