Wat doet een psycholoog

Een psycholoog heeft de professionele kennis en klinische vaardigheden om mensen te helpen effectiever om te gaan met levensproblemen en geestelijke gezondheidsproblemen. Na jaren van studie en begeleide opleiding worden zij door hun provincie gelicentieerd om een ​​aantal diensten te mogen leveren, waaronder evaluaties en psychotherapie. Psychologen helpen met behulp van diverse technieken op basis van het beste beschikbare onderzoek en overwegen iemands unieke waarden, kenmerken, doelstellingen en omstandigheden.

Psychologen met doctorale diploma’s krijgen een van de hoogste opleidingsniveaus van alle beroepsbeoefenaren, die gemiddeld zeven jaar in opleiding zijn en opleiding uitgeven nadat ze hun bacheloropleidingen hebben behaald.

Wat kan een psycholoog allemaal

Praktiserende psychologen helpen een breed scala aan mensen en kunnen allerlei problemen behandelen. Sommige mensen kunnen met een psycholoog praten omdat ze zich een lange tijd depressief, boos of angstig hebben gevoeld. Of, ze willen hulp voor een chronische aandoening die inmengt in hun leven of lichamelijke gezondheid. Anderen kunnen kortlopende problemen hebben die ze willen navigeren, zoals overweldigd door een nieuwe baan of het verdriet van de dood van een familielid. Psychologen kunnen mensen helpen leren om stressvolle situaties aan te pakken, verslavingen te overwinnen, hun chronische ziekten te beheren en te breken die hen ervan behouden om hun doelen te bereiken.

Opgeleide psychologen worden ook getraind om een ​​aantal tests en beoordelingen te beheren en te interpreteren die kunnen helpen bij het diagnosticeren van een voorwaarde of meer te vertellen over de manier waarop een persoon denkt, voelt en gedraagt. Deze tests kunnen intellectuele vaardigheden, cognitieve sterktes en zwakke punten, beroepskundige vaardigheden en voorkeur, persoonlijkheidseigenschappen en neuropsychologisch functioneren beoordelen.

Hoe kunnen ze je helpen?

Praktiserende psychologen kunnen helpen bij een reeks gezondheidsproblemen en een assortiment bewijsmatige behandelingen gebruiken om mensen te helpen hun leven te verbeteren. Meestal gebruiken ze therapie. Er zijn veel verschillende therapie stijlen, maar de psycholoog zal kiezen voor het type dat het probleem van de persoon het beste aanpast en het beste past bij de karakteristieken en voorkeuren van de patiënt.

Enkele gangbare therapieën zijn cognitief, gedragsmatig, cognitief-gedragsmatig, interpersoonlijk, humanistisch, psychodynamisch of een combinatie van enkele therapie stijlen. Therapie kan voor een individu, koppel, familie of andere groep zijn. Sommige psychologen zijn getraind om hypnose te gebruiken, welk onderzoek bleek effectief te zijn voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder pijn, angst en stoornissen.

Waar werkt een psycholoog

Veel praktiserende psychologen beheren hun eigen privépraktijk of werken samen met een groep andere psychologen of zorgverleners. Praktiserende psychologen werken ook op veel andere plaatsen. Ze zijn te vinden in scholen, hogescholen en universiteiten, ziekenhuizen en gevangenissen, medische centra van veteranen, gemeenschaps- en geestelijke gezondheidsklinieken, bedrijven en industrie, verpleeghuizen en rehabilitatie- en langdurige zorgcentra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*