Waarom een smartshop beter is dan paddestoelen zelf plukken

Paddestoelen die psilocybine en/of psilocine bevatten komen (bijna) overal op aarde voor. Vroeger dacht men dat de psilocybine paddestoelen alleen in en rond Mexico groeiden. Inmiddels zijn er al meer dan 190 verschillende soorten ontdekt over de gehele aardbol.

De magic mushroom

In bepaalde perioden van het jaar trekken vele mensen weer de duinen, de bossen of de weilanden in om te zoeken naar de magic mushroom. Afhankelijk van de soort en de regio waar men woonachtig is verschilt het per periode wanneer men de paddestoelen kan vinden. In het algemeen groeien de meeste soorten in het wild tussen het gras, op mest en/of hout. Dit is heel erg per soort afhankelijk.Tevens groeien lang niet alle soorten op alle werelddelen.

Citaat

“The little mushroom comes of itself, no one knows whence, like the wind that comes we know not whence nor why…”
(Anonymous Mazatec indian)

Dit citaat geeft al aan dat je nooit zeker kan weten waar de paddestoelen precies zullen groeien waarnaar je op zoek bent. Je moet op het juiste tijdstip op de juiste plaats zijn.

Psilocybine

Een paddestoel bevat waarschijnlijk psilocybine, als het aan 2 eisen voldoet:

  • de sporen van de soort zijn paars/bruin tot zwart en
  • het vlees van de paddestoel verkleurt blauw bij kneuzingen.

Echter, zelfs als er aan deze 2 eisen wordt voldaan, is dit niet meteen een garantie dat deze paddestoel ook daadwerkelijk psilocybine bevat. Dit is een uiterst serieus te nemen waarschuwing: Het plukken van deze paddestoelen in het wild kan uitermate gevaarlijk zijn. Er zijn enkele dodelijke look-a-likes, die ook tussen de psilocybine paddestoelen kunnen groeien. Het onderscheiden van deze soorten is in sommige gevallen alleen maar te doen met uitgebreide mycologische expertise.

Het, met te weinig kennis, op zoek gaan naar deze paddestoelen wordt dan ook sterk afgeraden.Gelukkig hebben we in Nederland verschillende Smartshops, deze weten op een veilige manier truffels, paddestoelen en andere soorten kruiden te leveren.

Wat verkoopt een smartshop zoal?

Een smartshop verkoopt vaak spullen die uit de natuur komen. Denk aan kruiden zoals Salvia, Kratom, Hennep (Cannabis Sativa), Kattenkruid (Nepeta cataria) etc. Naast de kruiden kan je er bijvoorbeeld ook terecht voor meer chemische spullen. Deze producten worden vaak ook in fitness supplementen verwerkt, het wordt alleen voor andere doeleinden dan voor de sportschool gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn Happy caps, energizers, kokmok en Lemon X. Als je opzoek bent naar een voordelige shop dan is smartshopje.nl een echte aanrader, voor acht uur besteld is morgen nog in huis!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*