Voedingstrends 2015

Elk jaar zijn er verschillende voedingstrends te ontdekken binnen het eetpatroon. Dat is niet voor niks, want gezond eten staat dan ook jaarlijks hoog op het lijstje onder de Nederlandse bevolking. Zeker begin van elk jaar stellen vele mensen het doel om een aantal kilo’s kwijt te raken door gezonder te eten en meer te sporten. Gedurende de jaar neemt de behoefte vaak wat af, door de komst van verschillende feestdagen etc. Gezonder eten is niet de enige trend die speelt, vandaar alle belangrijke trends op een rijtje.

Gezond snacken

Snacken zal altijd een ‘slechte’ gewoonte blijven voor veel Nederlanders. Dat ‘slechte’ tussen haakjes staat, komt door het feit dat snacken er voor zorgt dat je dik wordt. Voorheen werd er vaak gekozen voor een reep chocola, wat chips of andere ongezonde tussendoortjes. Echter is in 2015 de trend gaande dat er sneller wordt gekozen voor een gezonde hap. Snoeptomaatjes, worteltjes, komkommer en een salade zijn producten waar voor steeds vaker gekozen wordt. De trend wordt mede gestimuleerd door de supermarkten en andere winkeliers. Steeds vaker worden gezonde maaltijden in kleinere verpakkingen verpakt, waardoor er sneller voor gekozen wordt. Ook leggen steeds meer supermarkten gezonde producten bij de kassa, in plaats van de calorie rijke producten. Uit onderzoek blijkt dat het rek bij de kassa leidt tot impulsaankopen, waardoor het de koop van gezonde producten wel degelijk stimuleert.

Zelf verbouwde producten

De trend is sterk gaande om puur te eten. Waar voorheen erg bespaard werd op de kosten op voedsel, wordt er steeds vaker meer geld uit gegeven aan voedingswaren. De kwaliteit van voeding wordt dan ook steeds belangrijker geacht. Steeds vaker kiezen mensen er voor zelf groente en fruit te gaan verbouwen. Dit leidt er toe dat ze exact weten wat ze op de borden hebben liggen.

Niet iedereen heeft volop de ruimte om planten, bomen en groente te gaan verbouwen. Maar voor moestuinen of bakken in de tuin of op het balkon wordt toch steeds vaker gekozen. Zeker ook bij de mensen die wel de ruimte hebben zie je dat er steeds vaker verbouwd word, ook voor langer termijn. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende fruitbomen gekweekt.

Conclusie

Er kan geconcludeerd worden dat er steeds meer waarde wordt gehecht aan de kwaliteit van ons eten. De behoefte groeit sterk om te weten, wat we daadwerkelijk eten. Hierdoor wordt er steeds vaker gekozen om zelf planten, bomen en groente te verbouwen. Naast dat het scheelt in de kosten, weet je ook precies wat men eet. Daarnaast kiezen we steeds vaker voor gezonder eten en snacken. Dit is een trend die al lang loopt, en die ook gaande zal blijven. Uiteindelijk hebben de trends dan ook vaak te maken met de gezondheid. Gezondheid wordt als belangrijk geacht onder de bevolking. Wanneer het niet zelfstandig lukt om gezonder te eten, is het mogelijk gebruik te maken van een zorginstelling. Zo staat Zuid Zorg voor genieten en lekker eten, maar toch te kunnen dieten. De diëtisten van Zuid Zorg hebben door de ervaring de gewenste kennis die patiënten wensen om zo goed mogelijk te kunnen dieten. Kijk voor meer informatie op http://www.zuidzorg.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*