Vis eten is gezond

Veel vissoorten zijn gezond en kunnen goed gegeten worden. Toch zijn er ook veel vissoorten die je beter niet kunt eten. In dit artikelen staan een aantal van de gezondste vissoorten welke je heel goed kunt eten.

Garnalen

Onderzoek wijst uit dat garnalen boordevol gezonde onverzadigde vetten en HDL-cholesterol zitten waardoor de bloedvaten zuiveren. Garnalen zijn ook nog eens gemakkelijk online te bestellen bij Gambashop. Garnalen kunnen ook tijdens een dieet goed gegeten worden gezien ze een laag vetgehalte hebben. Ook bevatten garnalen veel selenium. Per 100 gram heb ontvang je ongeveer 65% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium. Deze stof verminderd de kans op hart- en vaatziekten, longkanker, dikke darm- en endeldarmkanker en ook prostaatkanker.

Vette vis

Vette vis zoals haring, zalm, makreel en sardines behoren tot de vette vissoorten. Vette vis is met name erg gezond omdat het zeer rijk is aan essentiële omega 3-vetzuren. Omega 3-vetzuren zijn belangrijk omdat deze stoffen enge ziektes als hart- en vaatziekten, kanker, astma, allergieën en artritis tegengaan.
Verse vette vis is beter dan vette bis uit een blik. Ook is wilde vette vis beter dan gekweekte vette vis.

Schelpdieren

Populaire schelpdieren zijn bijvoorbeeld mosselen, oesters en scheermesschelpen. Net als bij garnalenen zijn ze rijk aan onverzadigde vetzuren en positief cholesterol. Eet er alleen niet teveel van.

Magere vis

Snoekbaars, baars en forel ook erg gezonde vissoorten. Deze vissen behoren tot de magere vissoorten. Ze bevatten dus minder omega 3-vetzuren dan vette vis. Toch zijn ze erg gezond. Probeer zowel vette als magere vis één keer per week te eten. Magere vis bevat weinig calorieën waardoor ze dus goed meegaan met een dieet.

Risico’s van vis eten

Toch zitten er ook enkele risico’s aan vis eten. Vanwege milieuverontreiniging kunnen er schadelijke stoffen in vis voorkomen zoals dioxides, toxafeen en PCB’s. Om deze reden is het niet aangeraden meer dan 4 porties vette vis per week te eten. Bovendien kan vis ook de listeria bacterie overbrengen wat vooral gevaarlijk is voor ouderen en zwangere vrouwen.

Toch zijn de voordelen van garnalen en vis groter dan de voordelen. Bestel dus eens een keer lekker garnalen of experimenteer een beetje met vis. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*