Tips voor een leuk leven

Zo met de herfst weer in aantocht, moet je het leven af en toe wat leuker voor jezelf maken. Niemand belandt tenslotte graag in een herfst- of winterdip. Misschien kunnen we een kleine bijdrage leveren met wat praktische tips.

Hou van jezelf

Misschien een cliché, maar hierbij begint alles. Als je niet van jezelf houdt, kun je niet van iemand of iets anders houden en heb je geen leuk leven. Probeer jezelf te accepteren zoals je bent, met al je goede en slechte eigenschappen.

Doe waar je goed in bent

Iedereen heeft eigen talenten. Die van jou ken je hopelijk ook. Het zijn de dingen waar je helemaal in op kunt gaan, die je geweldig vindt om te doen, waar je energie van krijgt. Probeer je talenten zo veel mogelijk te ontplooien, door er zo mogelijk je werk van te maken. Lukt dat niet, dan kun je misschien een blog beginnen om daarop jouw talenten te laten zien. Als het meezit, kun je daar nog een leuk zakcentje mee bijverdienen ook.

Leuk leven? Verwen jezelf!

We moeten af van die calvinistische inborst. Natuurlijk, geld verspillen is niet nodig. Maar in een tijd waarin de waarde van je geld sneller afneemt dan dat je er aan rente voor terugkrijgt, is het goed om jezelf eens lekker in de watten te leggen. Bij voorkeur werk je naar een doel toe. Als ik dat en dat voor elkaar heb gekregen, krijg ik bijvoorbeeld die mooie meubelset cadeau.

Besef dat geluk van binnenuit komt

Het sluit aan op het eerste punt in dit rijtje, maar het is te belangrijk om niet apart te benoemen. Of je gelukkig bent, bepaal je zelf. Externe factoren zoals werk of je partner zijn daar maar voor een klein deel van invloed op. Jij maakt jouw eigen keuzes en het is aan jezelf of de omstandigheden jou gelukkig of ongelukkig maken. Wat kies jij?

Voeg hieronder gerust jouw tips voor een leuk leven toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*