Tandarts Leeuwarden helpt u graag

Heeft u last van slaapapneu? En wilt u hier graag aan geholpen worden? Wellicht kan de tandarts in Leeuwarden u de oplossing bieden! Deze tandarts is niet alleen gespecialiseerd in mondgezondheid, maar kan ook hulp bieden wanneer u last heeft van deze aandoening.

Tandarts Leeuwarden helpt bij ‘slaapapneu’

Wat is slaapapneu? ‘Slaapapneu’ is een slaapstoornis. Wanneer u last heeft van slaapapneu dan stokt uw ademhaling tijdens het slapen. Deze pauze, ook wel ‘apneu’ genoemd, duurt ongeveer tien seconden. Wanneer u vaker dan tien keer per uur last heeft van dit soort pauze’s, dan heeft u last van het slaapapneusyndroom. Bij het slaapapneusyndroom gaan de ademstilstanden vaak gepaard met snurken.

De apneu ontstaat als volgt. Door de pauze in de ademhaling krijgen de hersenen te weinig zuurstof. Hierdoor wordt er vanuit de hersenen een alarmsignaal gestuurd naar de rest van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat je diepe slaap wordt verstoord of dat je helemaal wakker wordt, zodat je weer genoeg lucht krijgt. Het gevolg hiervan is dat, met veel apneu aanvallen, een diepe slaap nooit bereikt wordt. Hierdoor kunt u erg vermoeid raken.

Tandarts in Leeuwarden biedt de oplossing

Symptomen van slaapapneu zijn: oververmoeidheid, vaak wakker worden ‘s nachts, hoofdpijn na het wakker worden, een slecht geheugen en concentratieproblemen, stemmingswisselingen en een droge mond bij het ontwaken. Vermoedt u dat u aan het slaapapneusyndroom leidt? De tandarts in Leeuwarden werkt samen met het Nederlands Slaap Instituut (NSI). Bij het NSI kunnen ze controleren of u aan slaapapneu lijdt in het comfort van uw eigen huis. Wanneer blijkt dat u aan deze aandoening lijdt dan kunt u terecht bij de tandarts in Leeuwarden voor een anti-snurkbeugel. Deze beugel wordt ook wel een mra-beugel genoemd. Wanneer u last heeft van een hevigere vorm van slaapapneu dan kunt u ook bij ons terecht voor een slaapapneu-masker. Wij helpen u een betere nachtrust te krijgen! Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*