Soep: (lekker) makkelijk gezond!

Wie kent en houdt er nou niet van soep! Maar wist u dat het ook nog eens heel gezond is?! In dit artikel zullen we verder ingaan op waarom soep zo’n geweldig gerecht is.

Soep is gezond

Soep is enorm gezond, zeker als hem zelf maakt! Door zelf een bouillon te trekken en daar zelf soep van te maken creëert u een enorme gezonde vloeistof. Doordat soep nooit gekookt mag worden, dan verliest soep namelijk zijn smaak en wordt hij “blind”, behoudt hij alle vitaminen uit groenten. Een bouillon wordt van veel groenten en verse kruiden getrokken, en al deze groenten geven hun vitaminen en mineralen af aan de bouillon waardoor deze dus er dus boordevol mee zit!

Soep is lekker (makkelijk)

Soep is als u het zelf maakt enorm lekker en ook eigenlijk enorm makkelijk. Met de stap voor stap uitleg van de pagina soep recepten maakt u in een handomdraai uw eigen recept, iedereen kan het! Met dit vloeibare goedje kan eindeloos gevarieerd worden, zo is soep ook perfect om de restjes uit uw koelkast mee op te ruimen. Een gerecht van wat laatste wortels, een stuk courgette en een paar uien kan al heerlijk en heel voedzaam zijn, zeker als u een huisgemaakte bouillon als basis gebruikt.

Vegetarisch

Krijgt u vegetarische eters? Denk er dan eens aan om een verse, zelfgemaakte vegetarische soep te serveren. Een gebonden groentesoep kan gemakkelijk vegetarisch geserveerd worden en niemand proeft het verschil en het is ook nog eens heel gezond om minstens een keer per week geen vlees te eten.

Hoeveel per persoon?

Voor de lunch kunt u op ongeveer 250ml soep per persoon rekenen, als voorgerecht rekent u op iets minder. Dikke maaltijdsoepen mag zeker een halve liter van geserveerd worden, immers het moet dan als een maaltijd dienen!

Bent u al overtuigd?! Probeer vandaag nog eens zelf  een recept te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*