Dé Psycholoog in Enschede en omstreken

Voor de juiste psychologische zorg voor zowel volwassenen als voor kinderen kunt u terecht bij een psychologenpraktijk. Echter is het voor u prettig om een praktijk te bezoeken of een psycholoog bij u in de buurt. Als volwassene kunt u onder andere denken aan psychologische zorg met angst therapie, depressie behandeling, stress therapie of traumatherapie. Voor kinderen is de psychologische zorg nog net wat anders, hierbij kun je namelijk denken aan autisme therapie, ADHD therapie, gedragsstoornis behandeling en depressie behandeling. Al om al is psychologische zorg voor u en uw kinderen bedoelt om problematieken binnen uw gezien aan te pakken zodat u prettig in het leven zit. Woont u in Enschede, dan kunt u het beste terecht bij een psycholoog in Enschede.

Psychologen en orthopedagogen binnen een praktijk

Psychologenpraktijk beschikken vaak over psychologen en orthopedagogen in het team. Zowel psychologen en orthopedagogen zijn opgeleid om meerdere vormen van therapie te geven zoals cognitieve therapie, positieve psychologie, EMDR en schematherapie. Daarnaast worden methodieken toegepast zoals ACT en Mindfulness. Psychologen houden zich binnen een praktijk vooral bezig met therapie voor volwassenen. Orthopedagogen zijn daarentegen gespecialiseerd op therapie voor kinderen.

Keurmerken en instanties voor psychologen

Erkende psychologen zijn aangesloten bij landelijke of regionale instanties waar ze ook een keurmerk voor krijgen. Hiermee mag een praktijk ook communiceren naar cliënten. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Psynip
  • NVO
  • SKJ
  • NFG
  • Zorgcentraal
  • Zorgnetwerk

Hieraan kunt u zien of uw praktijk voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan psychologische zorg.

De psycholoog in Enschede

U bent woonachtig in Enschede en u bent op zoek naar een psycholoog in de buurt. Wellicht wilt u graag een intake gesprek om te laten beoordelen wat uw klachten precies zijn en wat voor u de beste behandeling is. Vooraf kan dan ook een diagnose worden gesteld. U kunt dan terecht bij DOPPA zorg, gevestigd in Enschede, Oldenzaal en Hengelo. U heeft geen verwijsbrief nodig voor een afspraak en er is geen wachtrij waardoor u direct aan de beurt bent. Benieuwd? Mail of bel voor contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*