Op je gezondheid!

Een goede gezondheid staat, nu nog meer dan ooit tevoren, bij heel veel mensen hoog in het vaandel. En de groeiende belangstelling voor natuurlijke producten past heel goed in dit beeld. 

Onschuldige Kwaaltjes

Nu de tijd van voedsel zoeken en jagen wel heel ver achter ons ligt, lijken we niet alleen het contact met de natuur steeds meer te verliezen maar ook met onszelf. We krijgen steeds meer te maken met allerlei onschuldige kwaaltjes zoals rsi en brandend maagzuur. We zijn vaak (over)vermoeid en gestresst. En er worden steeds meer kinderen geboren met benauwdheden en allergieën. Waak wordt er gedacht dat deze talloze kwaaltjes en klachten de prijs is die we betalen voor ons hectische leven van vandaag de dag.
Daarnaast wordt ons voedsel er ook niet echt natuurlijker op en bevat steeds vaker kunstmatige smaak-, geur- en kleurstoffen. Dan hebben we ook nog te maken met de talloze uitlaatgassen die op meedogenloos op ons neer slaan.

We leven in een prestatiemaatschappij

Na onze geboorten worden we vrijwel gelijk gestimuleerd om zo goed mogelijk te presteren. Hoe trots zien we vaak niet jonge ouders vertellen hoe snel hun zoon en/of dochter al kon kruipen, staan en lopen. En we moeten blijven presteren. We moeten diploma’s halen, geld verdienen en later ons gezin tevreden houden. En zo verliezen we ons zelf steeds meer in onze hectische 24/7 maatschappij. En dat bekopen we dan met allerlei vervelende kwaaltjes en pijntjes.

Rust, ontspanning en gezondheid

Om te voorkomen dat het echt helemaal uit de hand gaat lopen zorgen we (soms tijdelijk) voor genoeg rust en ontspanning, en gezondere voeding. Om zo weer wat krediet op te bouwen en ons daarna weer vol overgave op ons drukke leven te kunnen storten. In die periode van bezinning doen een heleboel mensen, ter ondersteuning van hun weerstand tegen ziekten, vertrouwen op de helende werking van planten, kruiden en anderen natuurlijke producten. De gouden regel is dan ook: Wie voldoende tijd vrijmaakt voor zichzelf, gezond eet en leeft, voelt zich doorgaans ook beter.

Herinner je nog die slagzin van de overheid? Eet gevarieerd en matig. Maar elke dag een andere variatie aan maaltijden op tafel te zetten vergt vaak veel tijd. En die tijd nemen we vaak niet. Veel moeders werken vandaag de dag ook buitens huis en vader heeft het ook druk met zijn eigen carrière. Vaak hebben onze kinderen ook een heel eigen leven. Ze gaan sporten of zijn aan het bijverdienen in de plaatselijke supermarkt. Het zal je misschien ook niet verbazen dat veel gezinnen niet meer met elkaar aan tafel zitten voor het avondeten. En is het ook niet zo verwonderlijk dat het dan wat vaker aankomt op een kant en klare maaltijd of een eenvoudige pasta maaltijd.

Help je lichaam op een verantwoorde en natuurlijke manier!

De keerzijde is echter wel dat de kans bestaat dat het dieet te eenzijdig wordt. Hierdoor kan het lichaam zichzelf niet goed meer onderhouden en/of herstellen als de weerstand weer eens ernstig op de proef wordt gesteld met al die wint en regen. Gelukkig zijn we de laatste jaren ons veel bewuster geworden als het om ziekte of gezondheid gaat. We gebruiken liever, mits het niet anders kan natuurlijk, geen medicijnen meer. Maar helpen we ons lichaam liever op een verantwoordelijke en natuurlijke manier. Wat uiteindelijk ook niet zo gek is want in vroegere tijden kwamen medicijnen per definitie rechtstreeks uit de natuur.

Maar begrijp me niet verkeerd want ik ga er niet vanuit dat ieder natuurproduct per definitie goed is. Want tabak is ook een natuurproduct maar dat kan onze gezondheid toch wel degelijk schaden. En zo zijn er nog een tal van voorbeelden waar natuurproducten eerder schadelijk voor je gezondheid zijn dan dat zij je gezondheid helpen.

Gezonder leven met natuurproducten

Natuurproducten, kunnen nooit en ten nimmer een maaltijd of geneesmiddel vervangen of iemand van een ernstige ziekte genezen. Maar het kan je wel net dát beetje extra geven waardoor je je fitter en aangenamer voelt en beter bestand bent tegen ziekmakende invloeden. Natuurlijke voedingssupplementen van een hoogwaardige kwaliteit en zuiverheid worden beter opgenomen door je lichaam.

Voor meer tips ga naar Gezonderleven.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*