Op de fiets naar je werk? Neem een E-bike!

De koude maanden van het jaar zitten er weer aan te komen, en vele van ons verruilen de fiets weer voor de auto. Nergens voor nodig! Het mag dan kouder worden, en wellicht zal het wat vaker regenen, maar fietsen kan net zo goed in de winter als in de zomer. Je zult je kleding er op aan moeten passen, zorgen dat je goede verlichting op de fiets hebt en rekening moeten houden met het Nederlandse weer.

De  E-bike; de oplossing!

Iedere dag naar je werk fietsen, met die zware boodschappen tassen van de supermarkt naar huis, of met twee kinderen in een zitje naar de voetbalclub, het kan wellicht te veel energie van je vragen. Berg op, tegen de wind in fietsen en bezweet aankomen is niet fijn. Maar er is een oplossing; de elektrische fiets, ofwel de E-bike. De elektrische fiets is een fiets die door een elektromotor, in combinatie met spierkracht, aangedreven wordt. Hij biedt je steun bij het fietsen. Geeft je net dat beetje hulp bij het bergop of tegen de wind in fietsen, je kunt sneller hetzelfde aantal kilometers afleggen en je wordt niet moe. Zonder dat je het doorhebt leg je kilometers af, die je soms met de auto niet snelle zult afleggen. Denk bijvoorbeeld aan de drukte in steden om 6 uur ’s avonds, dan ben je blij dat je de fiets hebt genomen en niet in de auto in file staat voor het stoplicht.

Minder file, meer beweging!

Stel je eens voor dat je vaker de auto kunt laten staan, niet meer in de file, geen parkeerplaats meer hoeven zoeken en die torenhoge benzinekosten zullen ook achteruit gaan. Daarnaast is het fietsen in de buitenlucht erg goed voor je gezondheid. Zowel je lichaam als je geest profiteren hiervan. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou, je gehele gezin kan hierin mee gaan. Breng de kinderen bijvoorbeeld met de fiets naar school in plaats van met de auto. En ga in het weekend op de fiets naar opa en oma, maak er een leuk tochtje van, en pauzeer onderweg voor een hapje en een drankje. Of ga met je partner op zondagmiddag een heerlijke route fietsen, pik onderweg een terrasje en sluit af met een heerlijk diner, je zult zien dat je er beide van geniet!

Nog niet overtuigd? Hier nog meer redenen om fietsend naar het werk te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*