Last van kunstgebitproblemen?

Er zijn zo’n drie miljoen mensen in Nederland die een kunstgebit dragen. Meer dan de helft ondervindt regelmatig problemen. Veel klachten kunnen tegenwoordig probleemloos worden verholpen. Helaas is dit nog onvoldoende bekend. Terugkerende klachten zijn bijvoorbeeld pijnlijke rode mondhoeken, geïrriteerd tandvlees, spraakbelemmering en een verminderd spraakvermogen. Zelfs hoofd- en oorpijn kunnen voortkomen uit een slecht passende gebitsprothese!

Kunstgebitproblemen

Heeft u last van kunstgebitproblemen? Dit kan heel vervelend zijn. Het is belangrijk dat een kunstgebit goed past. Bij het aanmeten van een kunstgebit moet er daarom door de tandtechnicus goed worden gelet op pasvorm. Wanneer u veel last heeft van kunstgebitproblemen kan dat betekenen dat het tijd is om u een nieuwe prothese aan te laten meten. Wilt u weten hoe de tandtechnicus u zou kunnen helpen? Lees dan verder!

Kunstgebitproblemen zijn verleden tijd

Kunstgebitproblemen zijn verleden tijd met een (nieuw) goed passend kunstgebit. Dit kan betekenen dat u een geheel nieuwe prothese krijgt aangemeten, maar het kan ook betekenen dat er slechts een kleine aanpassing hoeft te worden gedaan aan uw huidige prothese. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om kunstwortels of implantaten toe te passen. Dit is tegenwoordig nog maar een kleine ingreep. In twee bezoeken van een half uur worden implantaten geplaatst, waar binnen drie maanden na de behandeling het kunstgebit erop geklikt kan worden. Het oude kunstgebit kan in de tussenperiode gewoon gedragen worden.

Geeft uw tandtechnicus aan dat u eigenlijk wel aan een nieuw kunstgebit toe bent? Het aanmeten van een nieuw kunstgebit gaat als volgt. Wanneer u een nieuw kunstgebit krijgt dan wordt u eerst doorverwezen naar de tandarts of kaakchirurg. Deze trekt je laatste tanden en kiezen. Vervolgens gaat de tandtechnicus aan de slag met het maken van uw kunstgebit. Hierna past u de proefprothese en laat weten wat u er nog veranderd moet worden. Hierna wordt de prothese afgemaakt en kan uw nieuwe kunstgebit worden geplaatst!

Hulp nodig bij kunstgebitproblemen?

Voor veel mensen is een mooi, goed functionerend gebit een pré. Denkt u dat uw kunstgebit niet goed past? En heeft u advies nodig? Ga dan naar uw dichtstbijzijnde tandtechnicus en vraag om advies. Wellicht is uw probleem zo verholpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*