Uw ogen zijn natuurlijk een zeer belangrijk zintuig, dan wel niet het belangrijkste. Het is dus te begrijpen dat u van te voren gedegen onderzoek doet naar de desbetreffende ingreep. Laat u uw ogen laseren in Turkije, Nederland of België, de onderstaande stappen zijn in alle gevallen hetzelfde. Laat u van te voren goed inlichten bij een gerenommeerd bedrijf. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf.
Vooronderzoek
Het is eerst belangrijk om te kijken of u überhaupt in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. Tijdens het vooronderzoek kijken we of je geschikt bent voor ooglaseren. We meten je gezichtsscherpte en kijken naar de dikte van het hoornvlies hierdoor kunnen we de traanproductie bepalen. Het onderzoek is niet pijnlijk. Daarna stellen we vast welke ooglasermethode het beste voor jou geschikt is, en maken we een afspraak voor een ooglaserbehandeling.
Verdoving
Voorafgaand aan de ooglaserbehandeling worden de ogen nauwkeurig ingesmeerd met betadine. Ook worden de ogen verdoofd met behulp van oogdruppels. Zo kan er met deze tijdens de behandeling geen gevoel in de ogen zijn. Tijdens de behandeling kan er hooguit wat druk ervaren worden. Van pijn is hierbij geen sprake.
Behandeling
Tijdens het laseren past de arts de bolling van het oog zelf aan. Hierdoor valt het licht weer exact op het netvlies, waardoor je weer scherp ziet. De oogarts voert de behandeling uit in één van de lagen van hoornvlies. Voor de rest van je oog laat hij ongemoeid. Vlak na de ooglaserbehandeling wordt het hoornvlies nauwkeurig teruggeplaatst.
Nacontrole
Na de behandeling volgt er een nacontrole door de oogspecialist en wordt je zicht uitvoerig getest. Hierna mag je even bijkomen in de rustruimte met je ogen gesloten. Voor de komende uren kan je een zanderig gevoel in de ogen ervaren. De volgende dag vindt er nog een nacontrole plaats. Daarna vinden er controles plaats na een week, maand, 3 maanden en 1 jaar.