Hoe val je snel af? 4 tips!

Schrik jij ook wel eens van foto’s op facebook waarin je getagd bent? “Oeh die dikke buik, en is mijn gezicht echt zo opgeblazen?” Dan is het de hoogste tijd om de nodige kilo’s te verliezen. Afvallen is geen eenvoudige taak, maar deze tips zullen je helpen snel lichter te worden.

Tip 1: drink vooral water.

Een sportdrankje, smoothie of light drankje; elke portie kan al snel 100 calorieën bevatten. Je denkt iets gezonds te drinken, maar toch zijn dit stiekeme dikmakers. Wat ook uitmaakt is dat een drankje van 100kcal je niet op dezelfde manier verzadigd laat voelen als een portie eten van 100kcal. Sommige dranken bevatten zouten en of koolhydraten, waardoor je snel water vast houdt en er dikker uitziet.

Tip 2: vermijd wit brood en pasta

Door graanproducten te minderen zul je snel een slanker middel krijgen. Voorbeelden van deze producten zijn wit brood, spaghetti en witte rijst. De koolhydraten zorgen ervoor dat je buik snel opzet en je er voller uitziet. Ook zorgen de koolhydraten voor een snelle piek in energie, wat daarna lijdt tot de bekende hongerklap om 4 uur ‘s middags.

Tip 3: Beweeg elke dag 30 minuten

Elke dag bewegen zorgt ervoor dat je fitter wordt, je calorieën verbrandt en dat je meer spiermassa opbouwt. Het is een eenvoudige en gezonde manier om af te vallen. Populaire sporten zijn crossfit, bootcamp en bodypump.

Tip 4: Koffie drinken voordat je gaat sporten

Het lijkt een vreemde tip maar koffie drinken voordat je gaat sporten kan je helpen beter te presteren. Omdat je lichaam beter wakker is geworden in de ochtend, of ‘s avonds simpelweg meer energie heeft, wordt het mogelijk meer calorieën te verbranden bij de workout.

Meer tips

Wilt u graag meer tips lezen over afvallen, voedingssupplementen en andere handige informatie? Bezoek dan Lijnwijzer voor het laatste nieuws over afvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*