Het paleo dieet: dieet of lifestyle?

Het paleo dieet! Een nieuwe hype misschien? In ieder geval hoef je maar een willekeurig tijdschrift of website te openen en artikelen over het paleo dieet komen te voorschijn. Diëten komen en gaan, denk bijvoorbeeld aan het Sonja Bakker dieet, een Dr. Frank dieet, een detox dieet of een crash dieet. Allemaal hebben ze in ieder geval gemeen dat het lastig is om het vol te houden. Maar is dat wel altijd zo? Is een dieet wel altijd lastig om vol te houden? Wat is er nu mooier dan tijdens het afvallen het idee te hebben dat je niet aan het diëten bent? In dit artikel een paar feiten over paleo! Paleo is namelijk geen echt dieet!

Paleo is echt anders!

De naam van het dieet doet misschien suggereren dat we het hier met een echt dieet hebben te doen. Maar niks is minder waar! Het paleo dieet is een complete lifestyle. Niks geen ingewikkelde regels waar je je maar een paar weken consequent aan kunt houden. Nee, met paleo start je een compleet nieuwe manier van leven. In het begin misschien wat gek, doordat je met richtlijnen te maken krijgt die je misschien niet helemaal bekend zijn, maar het hoeft zeker niet lastig te zijn. Het paleo dieet zie ik dus niet als dieet, maar als lifestyle. Een andere manier van leven die je natuurlijk wél helpt om jouw ideale gewicht te behalen!

Wat houdt het paleo dieet dan in?

Wie met het paleo dieet start, moet één ding goed onthouden. De belangrijkste richtlijn voor het paleo dieet is ‘eten zoals mensen in de oertijd ook aten’! Paleo is afkomstig van het woord paleolithicum, een ander woord eigenlijk voor de oertijd. Een tijd waarin mensen volledig zelfvoorzienend leefden met producten die voor handen waren in de natuur. Dat betekent ook dat ze toen producten aten waar geen toegevoegde stoffen in verwerkt zaten. Geen antibiotica of toegevoegde geur- en smaakstoffen. Pure voeding! Tegenwoordig kunnen we op iedere hoek van de straat in een willekeurige supermarkt voedsel kopen met van allerlei rotzooi erin verwerkt. De aanhangers van het paleo dieet hoeven deze stofjes niet en mijden dat in hun voeding.

Wat mag ik dan wel eten met paleo?

Er blijft genoeg over wat je wel mag eten bij dit ‘dieet’. Denk bijvoorbeeld aan onbewerkt biologisch vlees, groenten, fruit, noten en zaden en verschillende soorten vetten. Er zijn volop mogelijkheden om met paleo te variëren en te komen tot voeding die voor jou ideaal is. Daarnaast zijn er ook verschillende paleo receptenboeken op de markt die het jou gemakkelijk kunnen maken om een geschikte maaltijd op tafel te zetten die ‘paleo proof’ is. Het 101 paleo receptenboek bijvoorbeeld is een ideaal boek om recepten uit te halen om een goede paleo start te maken. Daarnaast is er ook een boek op de markt waarin paleo recepten worden beschreven die binnen 15 minuten op tafel gezet kunnen worden. Ook voor de drukke huisvrouw of man die veel werkt en behoefte heeft aan een snelle maaltijd zijn er dus volop mogelijkheden.

Paleo toetjes en snack recepten

Tot slot wil ik nog even benadrukken dat het volgen van het paleo dieet absoluut geen vervelende verplichting hoeft te zijn. Ik wil hierbij het paleo toetjes en snack recepten kookboek van Mitchel van Duuren even als voorbeeld nemen. Hierin staan een heleboel heerlijke recepten van snacks, tussendoortjes en toetjes, die gezond en volledig verantwoord zijn volgens de paleo richtlijnen. Leuk om te maken en bovenal lekker en gezond!

Start vandaag nog een nieuwe lifestyle en begin met paleo!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*