Groene smoothies tips en info

Wil jij ook graag op een makkelijke en gezonde manier voldoende groente en fruit binnen krijgen? Ga dan ook over tot het maken van groene smoothies. Op deze pagina lees je alles over groene smoothies. Tips en filmpjes over groene smoothies vind je hier.

Een dagelijkse traditie

In eerste instantie klinkt dit niet zo lekker, maar als je het eenmaal gewend bent dan is het een lekkere dagelijkse traktatie. Een groene smoothie bestaat uit heel veel 60% fruit en 40% groente. Dit is zodat de smoothie wat zoeter van smaak is en dus een heel stuk lekkerder. Om een hele gezonde smoothie te maken is het de bedoeling dat de groente voor een groot deel bestaat uit bladgroen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen vandaag de dag te weinig bladgroen binnen krijgen, waardoor ze zich een heel stuk minder lekker in hun vel voelen. Concentreer je dus bij het maken van een groene smoothie op het toevoegen bladgroen. Enkele voorbeelden van bladgroen zijn, munt, spinazie, peterselie, selderij enzovoorts. Je hebt dus alsnog een hoop keuze wat je in je smoothie kunt stoppen.

Lekkere recepten voor smoothies

Voor de rest kun je de smoothie opvullen met allerlei lekker fruit. Op het internet zijn vele lekkere recepten te vinden die je kunt uit proberen. Uiteraard kun je er ook zelf voor kiezen om te experimenteren en zelf heerlijke recepten te ontdekken. Toch kiezen veel mensen ervoor om in het begin recepten uit te proberen, later maken zijn hun smoothie naar eigen smaak.

Afvallen

Een groene smoothie smaakt in het begin een beetje apart, dit komt omdat je moet wennen aan de smaak. Maar als je het eenmaal vaker drinkt, begin je te merken dat je het lekker gaat vinden en het uiteindelijk iets is waar je naar uit kijkt. Een groot voordeel van de groene smoothie is dat je na het drinken hiervan aardig vol zit. Je zult dus minder behoefte hebben naar snoepen en daardoor ook al een stuk gemakkelijker afvallen. Verder mag je zoveel van deze smoothie drinken als je maar wilt. Je zult zien dat je aardig verzadigd raakt van deze smoothie.

Door het dagelijks drinken van de smoothie ga je je een stuk beter in je vel voelen. Je krijgt meer energie en een beter afweersysteem. Je wordt dus ook minder vaak moe en zal een stuk fitter worden.

Het voordeel van groene smoothies

Het grote voordeel van een groene smoothie is dat je er maar weinig tijd mee kwijt bent, binnen 5 minuten kun je al een eerlijke groene smoothie maken. Je hebt alleen het gewenste fruit, groene en een blender nodig en blenderen maar. Mocht je nog minder tijd hebben, dan kun je er voor kiezen om een voorraadje te maken wanneer je wel tijd hebt. Je kunt deze smoothie drie dagen goed houden in de koelkast. Maar als je ervoor kiest om de smoothie in te vriezen, dan kun je hem nog langer goed houden.

Kortom, als je op zoek bent naar een makkelijke en gezonde manier om voldoende groente en fruit binnen te krijgen, maak dan dagelijks een groene smoothie. Je zult zien dat als je eenmaal aan de smaak gewend bent, je deze smoothie als een ware traktatie gaat ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*