Feestjes bij amateurvoetbal

Bij een amateurvoetbalvereniging is het vaak feest! Bij deze verenigingen draait het net zoveel om de gezelligheid als om het presteren. Uiteraard hangt dit wel goed samen, want als er goed gepresteerd wordt is het automatisch ook feest.

Kantinefeestjes
Bij de zogeheten kantinefeestjes krijgen de spelers na een goede prestatie vaak consumptiebonnen van de club waardoor ze een middagje gratis kunnen drinken. Een goede beloning voor het harde werk. Daarnaast wordt er meestal een DJ of zanger ingehuurd die de spelers en natuurlijk de supporters kan vermaken. Deze feestjes zijn namelijk niet alleen voor clubleden, maar ook supporters zijn uiteraard welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd geldt dan zeker.

Alcohol na het sporten
Sommige voetbalclubs zijn hier echter minder gretig om. Wanneer voetballers flink gesport hebben, hebben ze namelijk veel voedingsstoffen verbrand waardoor alcohol niet altijd een goed idee is. Na intensief sporten moet het lichaam herstellen en alcohol houdt dit proces tegen. Ook wordt de afbraak van melkzuur verhinderd door het gebruik van alcohol, wat voor een verminderde conditie én extra spierpijn kan zorgen. Daarnaast heb je tijdens het sporten veel vocht verloren. Dit zou weer op peil moeten komen, maar alcohol werkt juist uitdrogend dus dit is geen goede combinatie. Na het sporten is je maag leeg en dan wordt alcohol extra snel in je bloed opgenomen, waardoor de effecten een stuk sneller merkbaar zijn. Soms loopt een feestje uit de hand en worden er spullen van de club vernield. Hier zit niemand op te wachten, dus worden er als gevolg minder feestjes gegeven.

Aan alcohol zijn natuurlijk altijd risico’s verbonden, maar als je goed oplet en eerst even wat eet en drinkt voor je gaat feesten komt het helemaal in orde. Al met al verlopen feestjes meestal zonder al te veel problemen en staan de spelers de week erna gewoon weer op het veld, met wellicht een feestje na afloop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*