Elektronisch roken steeds populairder

Overstappen naar de elektronische sigaret wordt steeds populairder. Voor heel veel rokers die het moeilijk vinden om te stoppen met roken biedt het elektronisch roken een uitkomst. De elektronische sigaret ook wel aangeduid als e-sigaret biedt u een gezonder en beter alternatief dan het roken van tabak.De meeste mensen die de overstap maken naar de elektronische sigaret zijn hier uiterst tevreden over.Graag leggen wij uit wat de elektronische sigaret voor u kan betekenen.

Overstappen op elektronisch roken zonder bijverschijnselen

Om verschillende redenen stappen steeds meer rokers over op de e-sigaret. Vooral diegene die jarenlang normaal gerookt hebben merken enorme gezondheidsverbeteringen en zien hun drang naar normale sigaretten afnemen naar gelang het gebruik van de e-sigaret. Hierdoor neemt de populariteit van elektronisch roken steeds verder toe. De overstap naar de elektronische sigaret wordt door vrijwel iedereen als zeer geruisloos en prettig ervaren. Doordat bij het elektronisch roken nog steeds in de belangrijkste behoefte wordt voorzien, heeft men niet of nauwelijks last van afkickverschijnselen. Deze behoeftes zijn de handelingsverslaving ofwel de gewoonte en de behoefte aan nicotine.

Hoe werkt elektronisch roken?

Elektrisch roken werkt volgens een vrij eenvoudig systeem. Middels het inschakelen van een batterij wordt een verwarmingselement verhit waardoor het mogelijk is e-liquid (vloeistof) te verdampen, welke vervolgens kan worden geïnhaleerd. E-liquids zijn verkrijgbaar in diverse smaken zoals tabak, fruit of speciale smaken. Deze e-liquids zijn zowel zonder nicotine als ook in 3 verschillende nicotinesterktes verkrijgbaar zodat je zelf kunt bepalen wat het beste bij je past. Hierdoor is het dus mogelijk om heel langzaam het nicotinegehalte af te bouwen en mogelijk op termijn zelfs helemaal nicotinevrij te gaan dampen. Verder is het  belangrijk om te weten dat deze vloeistoffen niet de schadelijke stoffen zoals teer, koolmonoxide en de vele andere schadelijke stoffen die in tabak zitten bevatten. Doordat er bij elektrisch roken geen verbranding plaatsvindt en er dus geen schadelijke stoffen vrijkomen is de elektronische sigaret een veel gezonder alternatief ten opzichte van normale sigaretten.

Hoe begin ik met elektronisch roken?

Elektronisch roken begint voor de meeste mensen met de aanschaf van een starterset. Een starterset is al helemaal compleet voor u samengesteld en bevat 1 of 2 complete e-sigaretten. Deze starterset bevat een batterij die zorgt voor het leveren van elektrische spanning voor de verwarming van uw verdampingselement. Deze verdamper verwarmt uw vloeistof waardoor er damp ontstaat. Een verdamper gaat afhankelijk van het gebruik  gemiddeld zo’n 2 á 3 weken mee, waarna  de hoeveelheid en kwaliteit van de damp zal afnemen en u weet dat deze vervangen dient te worden. Een starterset bevat verder een tankje met mondstukje waarin de vloeistof  kan worden gevuld en waardoor de damp kan worden geïnhaleerd en een oplaadsnoer om uw batterijen als deze leeg zijn weer op te laden. Naast de starterset dien u ook nog e-liquids aan te schaffen, deze zijn er zoals gezegd in verschillende nicotinesterktes maar ook in vele smaakvarianten.

Alle Voordelen van de elektronisch roken op een rijtje:

  • Bevat geen kankerverwekkende stoffen zoals teer en koolmonoxide
  • Geen stank en geen verbranding
  • Elektronisch roken is veel goedkoper
  • In veel openbare gelegenheden mag worden gedampt
  • Elektrisch roken Is een gezonder alternatief voor het traditionele roken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*