Effectief Koolhydraatarm en Proteïnerijk Eten

Er zijn meerdere methoden om gewicht te kunnen verliezen. Uiteraard is hierbij uit te maken welke afslankmethoden beter zijn dan andere. Maar dit hangt niet alleen af van de effectiviteit van het dieet zelf, maar ook hoe je eigen lichaam hierop reageert en andere persoonlijke kenmerken zoals leeftijd en mate van overgewicht.

Over het algemeen wordt echter wel aangenomen dat een koolhydraatarm voedingspatroon met relatief veel eiwitten (ook wel proteïnen genoemd) een positief effect heeft op het verminderen van overgewicht. Hieronder een aantal tips om een dergelijk voedingspatroon op juiste wijze te verwerken in je dag en uiteindelijk natuurlijk je volledige lifestyle.

Denk na over de huidige inname van koolhydraten

Bijna iedereen met enige mate van overgewicht eet op dit moment teveel koolhydraten op een dag. Dit is ook niet zo verwonderlijk aangezien ons moderne voedingspatroon vol ermee zit. Je kunt er bijna niet aan ontkomen als je heden ten dage de supermarkt binnenloopt: brood, pasta, noedels, rijst, aardappels, chips, koekjes, gebak, enzovoorts. Aan aanbod geen gebrek. Maar koolhydraten zorgen ook dat je overgewicht krijgt en houdt.

Schrijf derhalve op wat je iedere dag aan voedingsstoffen binnenkrijgt die veel koolhydraten bevatten. Als je dit in beeld hebt dan kun je op zoek gaan naar vervangers die minder of geen koolhydraten hebben.

Zoek eiwitrijke vervangers

Eiwitten of proteïnen hebben de aantrekkelijk eigenschap dat ze sneller verbranden dan koolhydraten. Hierdoor voer je voedingsstoffen met eiwitten sneller af. Daarbij maken ze veel minder dik en geven ze toch hetzelfde volle gevoel als koolhydraten. Het is derhalve zinnig om je voeding dat veel koolhydraten bevat te vervangen door voeding met veel eiwitten. Denk aan vlees, vis, peulvruchten, zuivelproducten, eieren, zaden en noten.

Spreid je maaltijden

Door licht te eten en je maaltijden over de dag te verspreiden zul je veel minder honger hebben. Als je echter maar een aantal keer eet en een zwaardere maaltijd inneemt zul je niet alleen de neiging tot “overeten” hebben en je maag groter maken, maar ook veel perioden zonder eten moeten doorbrengen. Breek dus je dag niet in 3 eetmomenten, maar in 6 lichte maaltijden. Begin altijd wel met een goed ontbijt, dit brengt je stofwisseling op gang.

Zoek steun bij anderen

Alleen afslanken is heel goed mogelijk, maar het is bewezen dat afslanken in een groep nog effectiever is. Dit is omdat je elkaar kunt helpen als het wat minder gaat. Daarbij kun je ook lekkere slanke recepten met elkaar uitwisselen. Tenslotte is er ook de sociale druk, je wilt tenslotte niet die persoon zijn die als eerste opgeeft. Door samen af te slanken heb je dus meer kans dat je ook daadwerkelijk je overtollige gewicht kunt verliezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*