Echo en pretecho tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap gebeuren er een hoop dingen in je buik. Dit wil je natuurlijk zo goed mogelijk volgen, je wilt op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in je eigen buik tijdens deze mooie tijd. Gedurende je zwangerschap breng je meerdere bezoekjes aan de verloskundige en je kan zomaar een echo krijgen. Niet iedere verloskundige mag echo’s maken, hiervoor dient de verloskundige opgeleid te zijn en anders wordt je doorverwezen naar het ziekenhuis

Soorten echo’s

Tijdens je zwangerschap heb je recht op een aantal medische echo’s. Zo zal er aan het begin van de zwangerschap een echo worden gemaakt, dit om te bevestigen of je zwanger bent en om te berekenen hoever je ongeveer bent in je zwangerschap. Na deze eerste echo zijn er twee optionele echo’s bij de verloskundige; de nekplooimeting en de 20 weken echo. Naast deze twee medische echo’s bieden sommige praktijken soms ook nog extra echo’s aan. Bijvoorbeeld een 30 weken om de voortgang te bekijken echo of een 36 weken echo om de bevallingsdatum beter in te kunnen schatten.

Pretecho

De genoemde echo’s zijn allemaal op medische grond uitgevoerd, ter controle op de ontwikkelingen en het welzijn van de baby. Wanneer je een extra echo wilt laten maken om je kindje gewoon eens te zien kun je een pretecho laten maken. Zo kun je een 3d echo Roosendaal maken bij bijvoorbeeld Pretecho & zo. Dit is een echocentrum waar echt de tijd genomen wordt om samen met jou naar jouw baby te kijken. Je hebt de keuze uit een 3D echo, 4D echo of de ouderwetse 2D echo. Tijdens deze echo kan het geslacht bepaald worden van je kleintje. Bij het echo centrum werken volledig opgeleide verpleegkundige die ervoor zorgen dat jij je meteen welkom voelt. Je kan hier naartoe zonder een verwijsbrief, het is zelfs mogelijk om meerdere echo’s te laten maken.  Als aandenken krijg je de foto’s of de DVD van de echo mee naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*