De lekkerste groene smoothies in een handomdraai!

Over groene smoothies wordt veel geschreven. Zo gaat er het verhaal dat ze preventief zouden werken tegen vrijwel alle kwalen en ziektes die in onze westerse samenleving voorkomen. Ik denk dat het niet zozeer de smoothie is die kwalen en ziektes helpt voorkomen, maar de gezonde ingrediënten waar je hem van maakt. Namelijk de groenten.

Groene smoothies zijn gezond maar waarom?

Groentes hebben een preventieve werking op veel ziektes en helpen ons vitaal en gezond te blijven. Of je de groente nu kookt, stoomt, bakt, hakt, of pureert en gebruikt in een groene smoothie. De vitamines en mineralen uit de groenten zijn de weldoeners. Het voordeel van een groene smoothie zit hem in het tijdstip. Normaal gesproken eet je je groente ‘s avonds. Je hebt hierdoor één groentemoment per dag. Door het drinken van een groene smoothie kan je ‘s ochtends of ‘s middags een extra portie vitamines en mineralen binnenkrijgen. De aanvoer van vitamines en mineralen is hierdoor groter en beter verdeeld over de dag. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en werkt preventief tegen veel ziektes.

Een groene smoothie maken

Het maken van een groene smoothie is simpel. Je hebt er wel een blender voor nodig. En dan het liefst eentje met een krachtige motor en een glazen kan. De groenten die je verwerkt in een groene smoothie recept kunnen lastig te vermalen zijn. Een blender met een krachtige motor is daarom een must. Als je een groene smoothie gaat maken kan je het beste eerst de vloeibare yoghurt, melk, amandelmelk, soyamelk, water etc. in de kan doen. Vervolgens stop je de groenten en fruit van het groene smoothie recept erbij. Zo weet je zeker dat alles goed vermalen wordt en er onder het mes geen restanten achterblijven.

Welke groenten voor een groene smoothie

In principe kan je iedere groente die je rauw kunt eten, gebruiken in een groene smoothie. Handiger is het om een recept voor groene smoothies te volgen. Dan weet je zeker dat het resultaat te drinken is. Wij gebruiken veel avocado, boerenkool, andijvie, spinazie en gember. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden te verzinnen. We hebben meerdere malen geprobeerd om een groene smoothie te maken met broccoli, maar helaas … we vonden het niet lekker. Naast de groente gebruiken we vaak banaan. Banaan is zoet en verdoezelt de soms wat minder lekkere smaak van rauwe groente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*