Buikklachten

Je buik, het centrum van je lichaam
Buikklachten zijn erg vervelend; of het nu gaat om obstipatie of diarree. Er zijn zoveel verschillende soorten buikpijn. Wat is de oorzaak van buikpijn en hoe kunnen we buikklachten verhelpen?

Verschillende soorten buikklachten

Er bestaan verschillende soorten buikklachten. De meest voorkomende klachten zijn: obstipatie, diarree, een opgeblazen gevoel en buikpijn tijdens menstruatie. Obstipatie, diarree en een opgeblazen gevoel kunnen bijvoorbeeld komen door de manier van eten of het eten zelf. Heb je een allergie voor bijvoorbeeld gluten of tarwe. Kun je slecht tegen bepaalde vetten of eet je vaak te snel of te veel. Het is belangrijk om eerst de oorzaak te onderzoeken van buikklachten. Het kan namelijk ook zijn dat het met stress te maken heeft. Op het moment dat je de oorzaak weet, dan kan het vaak makkelijk worden verholpen, mits er natuurlijk geen ernstigere zaken aan de hand zijn.

Eerst zelf op zoek naar de oorzaak
Je kunt eerst proberen zelf de oorzaak van de buikklacht op te zoeken. Let bijvoorbeeld op of er een structuur zit in wanneer de klacht ontstaat. Wat gebeurt bij het eten of drinken van bepaalde producten. Meestal weet je zelf al intuïtief wat er aan de hand is of om welk product het gaat. Op het moment dat de klacht blijft aanhouden, dan is het zeker verstandig om een arts te raadplegen, zeker als het om een acute buikpijn gaat die je niet herkent.

Menstruatieklachten

Bij klachten tijdens menstruatie is het een ander verhaal. Je weet immers wat er aan de hand is. Om je buikpijn bij menstruatie te verzachten kun je natuurlijk altijd een pijnstiller nemen of een warme kruik op je buik leggen. Is de pijn echt niet te verdragen, dan is het natuurlijk belangrijk om een afspraak te maken bij de huisarts.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Obstipatie veel voorkomende klacht

Obstipatie is een veel voorkomende buikklacht. Ook veel baby’s en kinderen kunnen last hebben van obstipatie.

Hoe kan obstipatie ontstaan
Obstipatie kan ontstaan door bepaald soort eten waar je niet tegen kunt, maar ook bijvoorbeeld niet de tijd nemen om naar het toilet te gaan. Bij baby’s en kleine kinderen kan het ook om een angst gaan om te ontlasten. Dit kun je proberen te verhelpen door er open en eerlijk over te zijn en er niet te veel nadruk op leggen. In ieder geval is het niet verstandig om te laten merken dat je het als ouder vies vindt of vindt stinken. Zowel bij volwassenen als bij kinderen kan het ook met stress te maken hebben. Het willen hebben van de controle en het moeite hebben met loslaten kan een oorzaak zijn voor obstipatie.

Loslaten

Loslaten is een moeilijk onderwerp in deze tijd. Je wilt graag de controle houden over alles. Er wordt dan ook veel van je verwacht in de huidige maatschappij. Je bent bang om het overzicht te verliezen in drukke tijden en kunt daarom moeilijk iets uit handen geven en het vervolgens loslaten. Op die manier blokkeer je jezelf en kun je daar lichamelijke klachten door krijgen. Obstipatie kan dan een logisch gevolg zijn.

Leren loslaten
Je kunt leren loslaten, zeker als je er veel last van ondervindt. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij een coach of een psycholoog. Ze kunnen met jou samen zoeken naar de oorzaak waarom je niet kunt loslaten of waarom je zo graag de controle over alles wilt houden. Wanneer de oorzaak duidelijk is, kun je er zeker verandering in brengen. Je kunt dan weer meer gaan ontspannen wat blokkades zal opheffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*