Actief bewegen belangrijk voor gezondheid

Cholesterol, alcohol, vet en sigaretten loeren dagelijks op onze gezondheid. Vrijwel iedereen is slachtoffer. Vet selecteert immers niet op leeftijd, uiterlijk of sociale omstandigheden, maar slaat onverbiddelijk toe. Niet alleen in de vorm van overtollige kilo’s, maar ook onzichtbaar in de vorm van dichtgeslibde aderen. Voeg daar te weinig beweging aan en de welvaartsziekte stress aan toe en je schept een ideaal klimaat voor hart- en vaatziekten.

Actief bewegen

Wanneer je aan sport of beweging doet en dan valt te denken wandelen, fietsen, zwemmen of hardlopen, kun je deelnemen aan wedstrijden. Je kunt altijd wel blijven trainen, maar vroeg of laat raken mensen gedemotiveerd. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar je kunt het interessanter maken door deel te nemen aan diverse tochten en wedstrijden. Er zijn in Nederland vrijwel wekelijks tientallen tochten te vinden waar je aan mee kunt doen. Dan kun je denken aan fietstochten, wandeltochten of zwemwedstrijden. Uiteraard is dit wel seizoensgebonden. In de winter zul je vaker schaatstochten vinden (al moet het dan natuurlijk wel vriezen) en in het voorjaar en in de zomer zijn er meer wandeltochten.

Activiteitenkalender

Wellicht weet je niet direct waar je al deze tochten kunt vinden. Hierdoor kun je gelukkig het internet raadplegen. Er zijn diverse sites te vinden waar je een handig overzicht kunt vinden met tochten die er worden georganiseerd. Op deze manier zie je in één oogopslag wat er wordt georganiseerd en waar bepaalde tochten worden gehouden. Een voorbeeld van zo’n site is www.actiefbewegen.nl. Als je een fanatieke sporter bent is het aan te raden om deze website in de gaten te houden. Ook uit jouw regio zul je hier regelmatig tochten vinden. Het zijn niet alleen de lange tochten die je hier zult aantreffen, maar ook de kleinere tochten zul je hier vinden. Zo is er voor iedereen wel een tocht te vinden die bij zijn of haar capaciteiten past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*