7 beste manieren om zorgverleners voor thuiszorg te vinden

De thuiszorgsector breidt zich uit en de vraag naar zorgverleners neemt voortdurend toe. Banen in de thuiszorg zullen de komende vijf jaar met 41% groeien.

Naarmate de concurrentie tussen zorgverleners toeneemt, blijft het vinden en behouden van zorgverleners een cruciaal onderdeel van het succes van elke thuiszorgorganisatie.

Door tijdens deze periode van snelle groei in de sector gefocust te blijven op het werven van zorgverleners, kunt u een concurrentievoordeel creëren en ervoor zorgen dat u over de juiste pijplijn voor zorgverleners beschikt, wanneer en wanneer u klanten toevoegt.

Of u nu een nieuwe thuiszorgverlener bent die net begint, of een gevestigd bureau dat wil uitbreiden, het hebben van een continue kandidatenpool voor zorgverleners zal een langdurige impact hebben op het succes van uw bureau tot ver in de toekomst.

Wanneer u uw kandidatenpijplijn begint op te bouwen en te verfijnen, moet u er rekening mee houden dat elk kanaal verschillende niveaus van kandidaten en kandidatenvolume zal bieden. Hoewel het meestal een goede gewoonte is om uw wervingsnetwerken breed uit te spreiden en een verscheidenheid aan kanalen op te nemen, is het ook belangrijk om uw inspanningen te concentreren op die kanalen die het meest waarschijnlijk de beste zorgverleners leveren tegen de laagste kosten.

Elke eigenaar van een thuiszorgorganisatie droomt ervan om zorgverleners voor de deur te hebben staan ​​om hun sollicitaties in te dienen, met een personeelsverloop van 0%, we weten allemaal dat de realiteit heel anders is! Het vinden en in dienst nemen van zorgverleners kan een van de grootste uitdagingen zijn waarmee thuiszorgbureaus worden geconfronteerd, waarbij de wervingstechnieken die nodig zijn voor succes steeds complexer worden.

We hebben een lijst gemaakt met zeven manieren om u te helpen meer zorgverleners te vinden, betere zorgverleners te vinden en zorgverleners te vinden die in de buurt blijven zodat u snel uw vacatures in de ouderenzorg kunt vervullen.

 

1 – Verwijzingsbronnen: mond-tot-mondreclame (reputatie)

Slimme thuiszorgbureaus zien nooit een van hun grootste wervingsmiddelen over het hoofd: hun huidige zorgverleners! Mond-tot-mondreclame van werknemers zijn ongelooflijk waardevol en kunnen enorm efficiënt en kosteneffectief zijn.

Ze resulteren doorgaans in indrukwekkende conversieratio’s op korte termijn en hoogwaardige medewerkers op lange termijn.

In wezen kennen geweldige werknemers meestal mensen die geweldige toekomstige werknemers zullen zijn, dus het is de extra investering waard. Zorg ervoor dat voor de grootste impact:

 • Het is een eenvoudig proces.
 • Het werkt elke keer hetzelfde.
 • Uw managementteam ondersteunt het.
 • De prikkels voor succesvolle werving zijn aanzienlijk om motivatie en hoge deelname te garanderen (bijv. contante bonussen, betaald verlof, enz.).
 • Al uw medewerkers weten ervan (bijvoorbeeld via oriëntatie, opleidingsbijeenkomsten, maandelijkse nieuwsbrieven/e-mails, etc.).

Het is ook belangrijk om de relaties van uw bureau met professionele verwijzingspartners te versterken, wat het aantal verwijzingen van zowel cliënten als zorgverleners kan vergroten. Zie punt 4 ‘Lokale gemeenschapsgroepen en evenementen’ hieronder.

Het is de moeite waard om consequent contact op te nemen met potentiële verwijzingsbronnen, zowel via e-mail als persoonlijk.

Door contact te houden en mensen voortdurend te herinneren aan de voordelen van uw diensten en uw unieke verkoopargumenten, is de kans groter dat u wordt herinnerd wanneer het tijd is om u door te verwijzen naar iemand die ze kennen.

 

2 – Het internet: websites voor vacatures

Als u geen internetleadsites gebruikt om zorgverleners te werven, loopt u mogelijk een substantiële wervingsbron mis. Er is een groot aantal websites beschikbaar om zorgverleners te helpen u te vinden.

De drie belangrijkste sites die het meest worden gebruikt in de thuiszorg zijn Indeed.com, myCNAjobs.com en craiglist.org.

Volgens een onderzoek uit 2018 werd meer dan 50% van de in 2017 ingehuurde zorgverleners geworven via een van deze drie online bronnen. Gratis vacatures plaatsen is nog steeds mogelijk, en thuiszorgaanbieders zouden er volledig gebruik van moeten maken. Indeed.com heeft nog steeds een gratis optie voor mensen die lokale zichtbaarheid willen krijgen zonder extra kosten. Ook heeft elk arbeidsbureau van de staat doorgaans een gerelateerde vacaturesite waar bedrijven gratis vacatures voor zorgverleners kunnen plaatsen.

Er zijn veel andere populaire leadsites die u kunt verkennen, waaronder Care.com, CareerBuilder.com, Caregiverlist.com, Monster.com en Jobs.com. Elk van deze leadgenerators heeft een ander bedrijfsmodel en prijsstructuur, dus u zult wat tijd moeten besteden aan het ontdekken welke het beste werkt voor uw bedrijf.

Het is ook de moeite waard om te overwegen te investeren in advertenties op Facebook, Google of Bing, die ervoor zorgen dat uw vacatures bovenaan de zoekresultaten voor lokale zorgtaken verschijnen.

 

3 – Internet: jouw website en social media platformen

Hoewel de meeste bureaus al populaire leadsites gebruiken, zijn er veel andere internetgebaseerde opties die u kunt gebruiken om zorgverleners te vinden. Het internet is vaak de plek waar mensen naar banen gaan zoeken, dus maak optimaal gebruik van al je online kanalen.

Onthoud dat uw online strategie moet zijn afgestemd op de kanalen die uw doelgroep verkiest, niet op de kanalen waar u zich het prettigst bij voelt.

Enkele snelle en gemakkelijke voordelen voor het vergroten van uw toegang tot online zorgverleners zijn:

 • Maak het aanvraagproces zo eenvoudig mogelijk in te vullen en zorg ervoor dat het gemakkelijk te vinden is. Iets simpels als een ‘Solliciteer nu’- of ‘Caregiver Jobs’-knop, prominent op uw start- of vacaturepagina. De knop naar de verwijzingslinks voor kandidaten van uw thuiszorgsoftware moet op uw site zijn ingesloten. Dit stroomlijnt het aanvraagproces. Aanvragers kunnen bijvoorbeeld elektronisch solliciteren in de thuiszorgsoftware van Smartcare. Van daaruit leidt de software hen door het papierloze wervingsproces.
 • Op uw bedrijfswebsite – Overweeg om informatie voor zorgverleners te publiceren. Zowel cliënten als zorgverleners doen bijna altijd hun onderzoek online voordat ze contact opnemen met een thuiszorgbureau, dus een boeiend, educatief artikel kan u gemakkelijk onderscheiden van uw concurrenten.
 • Zorg voor een sterke aanwezigheid op sociale media. Haal het meeste uit uw sociale-mediaplatforms, communiceer regelmatig met uw publiek en deel links naar het sollicitatieportaal en de website van uw thuiszorgsoftware.
 • Vraag uw personeel om u te volgen op sociale media en ook uw inhoud te delen – het is waarschijnlijk dat ze gelijkgestemde mensen in hun netwerk hebben die potentiële werknemers kunnen zijn.

Sociale-mediaplatforms waar u actief verzorgers moet zoeken, zijn onder meer:

 • Facebook (en Facebook-advertenties)
 • Instagram (en Instagram-advertenties)
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Lokale Facebook-groepen
 • Betaalde advertenties op Pinterest.

Hoewel sociale-mediaplatforms doorgaans lage kosten hebben en een groot aantal kandidaten kunnen leveren, is het moeilijker om de kwaliteit van de werknemers die u via internet vindt te garanderen, dus enige voorzichtigheid is geboden.

 

4 – Lokale gemeenschapsgroepen en evenementen

Het kan zeer nuttig zijn om actief te zijn in uw gemeenschap, relaties op te bouwen en ‘uw stem te laten horen’, bijvoorbeeld via lokale gemeenschapsgroepen en evenementen.

Door lokale zakelijke evenementen bij te wonen, zoals banenbeurzen, trainingen voor mantelzorgers, zorggerelateerde gemeenschapsevenementen en wellnessbeurzen, creëert u kansen voor het vinden en werven van nieuwe zorgverleners, naast het vergroten van uw bereik bij potentiële klanten.

Deze evenementen kunnen ook een effectieve en betaalbare manier zijn om uw thuiszorgbureau lokaal op te richten en te promoten waarom mensen ervoor zouden moeten kiezen om voor uw bureau te werken in plaats van anderen.

Probeer waar mogelijk naast het kantoorpersoneel ook zorgverleners uw stand op evenementen te laten bemannen, aangezien zij uw krachtigste wervingsinstrument zijn. Je hebt maar een paar seconden om de aandacht van potentiële sollicitanten te trekken, dus zorg dat je opvalt.

Het is de moeite waard om de tijd te nemen om na te denken over hoe u kunt samenwerken met andere gemeenschapsgroepen, zoals community colleges, seniorencentra, staatsverenigingen voor thuiszorg, verpleegscholen, plaatselijke universiteiten en ziekenhuizen.

Gebruik uw ervaring en kennis van thuiszorg om op deze plaatsen te spreken over actuele problemen, trends of best practices – of schrijf gastblogs of artikelen voor lokale columns en websites.

Door deze community-interacties zorgt u voor zichtbaarheid, vestigt u uw merk als servicegericht en geeft u communityleden (en mogelijk toekomstige werknemers) een ideale gelegenheid om persoonlijk contact met u en uw zorgverleners te maken.

 

5 – Communautaire bulletinboards

Dit is een vaak over het hoofd gezien ‘offline’ kanaal, in het tijdperk van internet!

Het kan echter een betaalbare en effectieve manier zijn om zorgverleners te vinden, mits goed gepland en uitgevoerd. U moet overwegen van welke community-bulletinboards u het meest kunt profiteren en hoe u uw advertenties het beste kunt aanspreken op uw doelgroep.

Zorg ervoor dat uw advertenties eenvoudig, visueel aantrekkelijk en consistent zijn met uw merk en dat alle belangrijke contactgegevens erop staan.

Overal in uw lokale gemeenschap vindt u bulletinboards, waaronder:

 • Geschoolde verpleeginstellingen/verpleegscholen
 • gemeenschapscentra
 • Kruidenierszaken
 • bibliotheken
 • Vrijetijdscentra/sportscholen
 • kerken
 • Wachtkamers (bijvoorbeeld bij artsen, tandartsen en gezondheidscentra)
 • Schoonheidssalons/kappers
 • Boekhandels
 • Restaurants/bars.

Dit kanaal voor leads met minimale kosten en weinig onderhoud is een geweldige en bewezen strategie voor veel kleine bedrijven, professionele dienstverleners en thuiswerkende ondernemers. Wanneer het wordt toegevoegd aan andere initiatieven, kan het uw zichtbaarheid vergroten en uiteindelijk het aantal zorgverleners dat solliciteert om voor u te werken.

 

6 – Traditionele reclame

Traditionele reclame verwijst naar massamedia, het leveren van commerciële boodschappen aan het grote publiek. Het stelt u in staat om uit te reiken, te verbinden en te verspreiden dat u op zoek bent naar zorgverleners, waar en wanneer u maar wilt.

Opties voor het gebruik van traditionele advertenties om zorgverleners te vinden zijn onder meer:

 • Dagelijkse lokale/regionale krantenadvertenties
 • Direct mail flyers/ansichtkaarten
 • Tijdschriftadvertenties
 • Gesponsorde borden of advertenties bij lokale bedrijven
 • Billboards
 • Direct mailings
 • Radioadvertenties (zowel muziek als praatradio)
 • Senior directory-advertenties
 • tv-advertenties
 • Wekelijkse krantenadvertenties.

Hoewel dit soort advertenties meestal hogere kosten met zich meebrengt en niet altijd op specifieke leads kan worden getarget, biedt het een breed scala aan methoden waarmee u een groot publiek kunt bereiken. Het kan ook gemakkelijker zijn om te volgen en te traceren waar uw leads vandaan komen, om uw toekomstige wervingsstrategie te informeren.

 

7 – Partnerschappen met verpleegscholen

Sommige thuiszorginstellingen werken al samen met verpleegscholen en met het huidige tekort aan zorgverleners zal deze praktijk waarschijnlijk de standaardpraktijk worden voor iedereen. Door nauw samen te werken met verpleegscholen kan uw bedrijf pas afgestudeerden vinden en behouden en kan het ook langetermijnstudenten aantrekken die op zoek zijn naar parttime werk.

Dit kan om vele redenen een zeer effectieve methode zijn om zorgverleners te vinden, bijvoorbeeld:

 • De meeste mensen gaan naar verpleegscholen in de buurt van hun huis, dus ze bevinden zich binnen de servicegeografie.
 • Verpleegscholen lokken potentiële studenten vaak met de belofte van gegarandeerd werk na hun afstuderen, dus zijn ze altijd op zoek naar bedrijven waarmee ze kunnen samenwerken. Als gevolg hiervan krijgen thuiszorgbureaus vaak de kans om verschillende klassen toe te spreken die bijna klaar zijn.
 • LVN/RN-studenten kunnen uitstekende niet-medische zorgverleners zijn. Terwijl ze aan het trainen zijn voor klinische functies, is een groot aantal op zoek naar mantelzorgfuncties om een ​​salaris en een aanvullende ervaring te bieden.

Het tekort aan zorgverleners zal waarschijnlijk nog jaren aanhouden, maar thuiszorgbureaus die alle mogelijke kanalen benutten, zijn in de beste positie om voorop te blijven lopen.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle kanalen voor het werven van zorgverleners gelijk zijn gemaakt. Elk bureau heeft andere vereisten en u moet uw eigen beslissing nemen over welke kanalen het beste voor u werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*