Zorgtoeslag 2015: betaaldata en uitleg

De zorgtoeslag berekenen is niet zo moeilijk, u kunt via internet diverse zorgtoeslag modules gebruiken die u in een paar seconde laten zien hoeveel zorgtoeslag u kunt krijgen. Als u zorgtoeslag 2015 berekenen gaat, dan moet u de volgende vragen beantwoorden:

Zorgtoeslag berekenen

Voor welk jaar wilt u de zorgtoeslag berekenen? Woont u alleen of heeft u een partner? Hoe hoog is uw inkomen per jaar en/of als u een partner heeft hoe hoog zijn de inkomsten dan? Deze laatste vraag kan ook eenvoudiger worden  gesteld, er kan ook om uw inkomen gevraagd worden en dat van uw partner en dan rekent de module zelf uit of dat u hierbij recht heeft op zorgtoeslag. Als u bij zorgtoeslag berekenen er voor zorgt dat u uw salarisstrook bij de hand heeft dan kunt u de gegevens direct invullen en weet u ook uw voorlopige zorgtoeslag. U kunt dit indienen bij de belastingdienst en dan gaan zij een definitieve zorgtoeslag berekening doen. Daar krijgt u dan ook een brief over thuisgestuurd en daarin staat dan hoeveel u iedere maand aan zorgtoeslag krijgt. Denkt u er wel aan dat u eerst aan alle voorwaarden moet voldoen voordat u recht kunt hebben op zorgtoeslag.

De betaaldata

U dient betaaldata van tevoren goed te bekijken en uit te zoeken wat er moet gebeuren om de zorgverzekering te kunnen betalen. Deze verzekeringskosten zullen namelijk gewoon maandelijks van de eigen rekening worden afgeboekt, het bekijken van de betaaldata is dus belangrijk, dan kan men kan bepalen wat er moet gebeuren om op het geld op tijd eventueel over te kunnen maken.

Zorg voor voldoende saldo

Rond de 20ste van de maand worden vaak de kosten van de zorgverzekering afgeschreven, de overheid heeft wat betreft de zorgtoeslag betaaldata voor 2012 voor diezelfde dag gekozen. Soms is er echter gekozen om deze zorgtoeslag betaaldata op maandag te doen. Het is dus belangrijk om op zondag voldoende geld op de rekening te hebben, zodat men niet in het rood komt te staan, want dit is natuurlijk niet gewenst.

Ook al zorgt de Belastingdienst er gewoonlijk voor dat er genoeg geld op de rekening staat zonder dat men hier naar hoeft om te kijken, de zorgtoeslag betaaldata zijn een goede informatiebron en helpen mensen met het hebben van voldoende geld op de rekening wanneer dit nodig is.

Huurtoeslag

Wil je misschien naast de zorgtoeslag ook weten of je recht heb op huurtoeslag 2015 dan is het handig om even op de website voor huurtoeslagen te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*