Uitbesteden loonadministratie? Goed idee!

Als ondernemer ben je niet van plan om jezelf uren bezig te houden met allerlei zaken omtrent de verschillende takken van administratie. Dit is waarom veel ondernemers ook diverse administraties uitbesteden aan administratie- en accountantskantoren. De loonadministratie staat bekend als de meest ingewikkelde administratie en dat is waarom veel ondernemers deze tak van administratie als eerste uitbesteden. Loonadministratie is een zeer specialistische materie. Het advies aan alle ondernemers is dus ook: uitbesteden die handel!

Voordelen voor de ondernemer

Het uitbesteden van de loonadministratie is voor veel ondernemers een noodzaak, dit omdat ze simpelweg niet de kennis in huis hebben om dit goed aan te pakken. De loonadministratie is met haar complexe materie voor veel ondernemers, grofweg gezegd, een hel.

De tijd die de ondernemer bespaart door het uitbesteden van de loonadministratie kan de ondernemer in belangrijkere zaken steken zoals de bedrijfsvoering. Bij het uitbesteden van de loonadministratie is het alleen van belang dat de ondernemers eventuele personeelsmutaties en urenstaten bij zal houden.

Daarnaast hoeft de ondernemer zich niet te verdiepen in de complexe materie van loonadministratie en in eventuele software die gemaakt zijn voor het zelf bijhouden van de loonadministratie.

Waar kan ik het beste mijn loonadministratie uitbesteden?

Er zijn vele administratie- en accountantskantoren in Nederland, de keuze is dus een reuze. Gezien het belang van de loonadministratie en de privacy gevoeligheid van de gegevens is het belangrijk dat een ondernemer een administratie- of accountantskantoor in de arm neemt waar een vertrouwensband mee is. Maak als ondernemer dus een keuze die gebaseerd is op het gevoel dat je krijgt bij de administrateur.

Welke taken neemt de administrateur allemaal op zich?

De werkzaamheden die een administratie- of accountantskantoor op zich neemt zijn het vervaardigen van de loonspecificaties en het verzorgen van loonaangiften. Daarnaast kan een administrateur ook taken als het opstellen van arbeidsovereenkomsten, pro forma loonberekeningen maken, looncalculaties maken en begeleiding bieden bij looncontroles.

Overtuigd van de voordelen van uitbesteden loonadministratie? Zoek vandaag dan nog jouw administrateur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*