Tips bij vacatures zoeken

Je bent op zoek naar werk maar je weet het even niet meer. Je zoekt je een ongeluk naar vacatures die bij je passen maar je komt er niet doorheen, of je krijgt niet de reactie die je hoopt te krijgen.

We weten het allemaal dat het vervelend is om opnieuw te moeten solliciteren. Sommige mensen moeten noodgedwongen zoeken naar werk of omdat je op zoek bent naar iets beters. In dit blog proberen je enkele tips te geven zodat je sneller aan het werk komt.

Tip 1: Stem je sollicitatie af op de vacature

Niets is vervelender voor bedrijven dan een sollicitatie te ontvangen met een motivatie die ontbreekt of niet aansluit bij de geplaatste vacature. Bedrijven waar jij solliciteert willen weten waarom JIJ de aangewezen persoon bent binnen hun organisatie. Laat dus zien waarom ze jou moeten hebben, en vertel waarom jij past bij de vacature.

Je kunt bijvoorbeeld vertellen dat je opleiding aansluit bij de openstaande vacature of dat je werkervaring hebt binnen het vakgebied. Als je nog niet helemaal voldoet aan de criteria die gesteld worden kun je aangeven dat je bereid bent om bij te scholen in je eigen tijd. Dat geeft aan dat je graag wilt werken en daar ook in wilt investeren.

Zorg dus goed dat je specifiek aangeeft waarom jij de aangewezen persoon bent en vergroot daarmee je kansen.

Tip 2: Wees niet te lang van stof

In deze tijd krijgen sommige bedrijven wel honderden sollicitaties binnen. Het is voor bedrijven dus noodzaak om snel de sollicitaties te scannen en daar de beste kandidaten uit te pikken.

Door kort en bondig te schrijven vergroot je de kans dat jou CV opvalt. Recruiters nemen lang niet altijd de tijd om lange teksten te lezen. Wees dus kort en bondig en to the point zodat jou sollicitatie wel behandelt wordt.

Tip 3: Solliciteer op een lokale vacaturebank i.p.v. nationale vacaturebank

Je ziet vaak op een landelijke nationale vacaturebank banen van de wat grotere bedrijven. Zij werven vaak via bekende vacaturebanken, terwijl lokale spelers ook wel eens gebruik willen maken van lokale sites of social media. Houdt dus niet alleen vacaturesites in de gaten, maar ook de lokale sites. Het voordeel van een landelijke vacaturebank is natuurlijk dat er veel banen beschikbaar zijn!

Tip 4: Gebruik een zakelijk of serieus email adres

Je kunt het zo gek niet bedenken maar mensen gebruiken email adressen die ze vroeger eens hadden aangemaakt voor de grap. Die worden nog steeds gebruikt en jou potentiële werkgever ziet dat. Voorkom dus vage of rare of seksistische mail adressen als je gaat solliciteren. Dit is niet professioneel en kan jou je nieuwe baan kosten!

Tip 5: Test de zoekopdrachten bij vacatures zoeken

Niet iedere vacature website is hetzelfde. Iedere website gebruikt weer andere filters en gaat anders om met de zoekopdrachten die jij uitvoert. Probeer daarom verschillende zoekopdrachten om te kijken welke de meeste resultaten opleveren. Probeer ook verschillende zoekwoord combinaties of synoniemen.

Probeer je bij het zoeken van vacatures in te leven in de werkgever. Welke zoekwoorden zal deze in de vacature opnemen. Die zoekwoorden kun je weer gebruiken in de zoekvelden.

Door snel na te denken over de mogelijkheden maak je sneller kans op een baan. Waar wacht je nog op en start met vacatures zoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*