Hypotheek met NHG nu ook mogelijk voor ZZP’ers

Het was de laatste jaren voor ZZP’ers erg lastig om een hypotheek te krijgen. Ze kregen regelmatig nee te horen en moesten drie boekjaren aan cijfers laten zien aan de hypotheekadviseur. Als dat niet lukte ging de rente omhoog of werd er een lagere hypotheek verstrekt waardoor het voor ZZP’ers wel heel lastig werd om een hypotheek te krijgen. Inmiddels is het zo dat ZZP’ers zelfs een hypotheek met NHG af kunnen sluiten, wat een lagere rente en een lager minimaal verzekerd bedrag bij een overlijdensrisicoverzekering betekent.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

De oplossing voor ZZP’ers
Er zijn inmiddels zo veel ZZP’ers en flexwerkers in Nederland dat deze samen 40% van de werkzame beroepsbevolking vormen. Voor flexwerkers zijn de afgelopen jaren al oplossingen gekomen betreft het krijgen van een hypotheek. Nu is er eindelijk ook een oplossing voor ZZP’ers. Sinds 1 december 2016 kunnen zij namelijk een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. Een van de voordelen hiervan is dat je beschermd bent tijdens economisch ongunstige tijden. Ook is de rente lager dan bij een hypotheek zonder NHG.

Gemiddeld inkomen van de afgelopen drie jaar
Bij het bepalen van de hoogte van een hypotheek en of deze verstrekt kan worden, wordt er voortaan gekeken naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar. Het maakt dus niet meer uit wat voor soort contract iemand had en of diegene in de afgelopen drie jaar van baan is gewisseld. Dit maakt het mogelijk dat ZZP’ers niet langer drie boekjaren hoeven te laten zien. Een voorwaarde is wel dat een ZZP’er minimaal een jaar zelfstandig is. De NHG grens ligt net zoals voor mensen in loondienst op €245.000. Het enige wat het extra kost voor een ZZP’er is een inkomensverklaring van €250,00. Mensen in loondienst krijgen hier van hun werkgever een werkgeversverklaring voor.

De eerste NHG hypotheek is afgesloten
Inmiddels hebben de eerste ZZP’ers een hypotheek met NHG afgesloten. De betreffende persoon was nog geen drie jaar aan de slag als ZZP’er, en op alleen het salaris van haar partner was het niet mogelijk om de gehele woning te financieren. Met de nieuwe regels was het wel mogelijk om een hypotheek te krijgen en hebben zij het huis van hun dromen kunnen kopen. ZZP’ers staan nu in de rij om een hypotheek af te kunnen sluiten. Tot op heden werken alleen kleinere banken nog mee met de nieuwe regeling, maar er wordt verwacht dat de grote banken snel zullen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*