Huurtoeslag voor als je niet genoeg geld verdient

Een vaak noodzakelijke bijdrage in in de uitgaven voor een zorgverzekering is ook bekend als zorgtoeslag. In Nederland is een verzekering verplicht voor de ziektekosten bij een zorgverzekeraar. U komt in aanmerking voor zorgtoeslag als er geld betaald wordt voor een zorgverzekering. U moet hiernaast ook aan de aanvullende voorwaarden voldoen. De zorgtoeslag hoogte is afhankelijk van het jaarinkomen dat u geniet. Hoe lager het is, hoe hoger het compensatiebedrag zal uitvallen. Wie te veel (gezamenlijk) inkomen verdient zal geen zorgtoeslag krijgen.

Recht hebben op huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van een huurwoning. Voor het recht op huurtoeslag is het belangrijk dat men in een huurhuis woont. U moet daarnaast de 18-jarige leeftijd hebben bereikt, ingeschreven staan op het woonadres en de Nederlandse nationaliteit hebben of een geldige verblijfsvergunning. Het jaarinkomen en vermogen mag niet te veel zijn. Overige toeslagen worden hier niet gerekend als inkomen. Het compensatiebedrag is afhankelijk van een aantal factoren zoals het jaarinkomen. U heeft recht op de compensatie voor huren als aan de voorwaarden voldaan is. Je kan op deze manier de maandlasten omlaag brengen.

Toeslagen aanvragen

Via het internet gaat het aanvragen van toeslagen snel. Voor een aanvraag via het internet heeft u wel een DigiD-code nodig. Het is ook een mogelijkheid om telefonisch zorg- of huurtoeslag aan te vragen. Bij de afdeling toeslagen van de Belastingdienst kunt u een telefonische aanvraag doen. De toeslag aanvraag schriftelijk te doen is ook een mogelijkheid. Voor de toeslag aanvraag heeft u de volgende gegevens nodig:

•  de aanslag inkomstenbelasting
•  jaaropgaaf
•  bewijs maandinkomen
•  gegevens van toeslagpartner

Een testberekening is te maken op de website van de Belastingdienst toeslagen. Door het maken van een testberekening weet u ongeveer op hoeveel toeslag u recht heeft. Het bedrag is afhankelijk van de gegevens die jezelf invoert. Bij verkeerd ingevoerde gegevens zal het bedrag onjuist zijn. Het kan dan zijn dat je het jaar erop het teveel ontvangen bedrag terug moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*