Flexibel krediet, duur geld

U komt plotseling in geldnood en u heeft 5000 euro nodig. U heeft dit geld dringend nodig maar u heeft geen geldreserve op de bank staan. Er zijn een aantal mogelijkheden om snel een krediet aan te vragen. Toch, deze flexibiliteit brengt hoge kosten met zich mee. Flexibel geld lenen betekent een hoog jaarlijks kostenpercentage.

geld lenen – Lening op afbetaling

Een klassieke persoonlijke lening voldoet aan de voorwaarde om vrij snel geld te lenen. Het gaat meestal over niet al te hogen bedragen zodat de goedkeuring van de lening snel afgehandeld kan worden. Deze leningen worden wel als duur bestempeld. Zeker wanneer u het geld aanvraagt waarvoor u geen aankoopfactuur dient voor te leggen. Het geld kan dus dienen voor een trouwfeest, een nieuwe wagen of om te investeren in een belegging. Hier kunnen de rentes schommelen tussen 5,7 en 14 %. Dat is dus soms het dubbele of het drievoudige aan wat je aan een woonkrediet van rente terug betaalt. Wilt u van een iets voordelig tarief genieten, dan kies je voor een specifieke lening zoals een autolening of een lening om een bepaald apparaat mee aan te kopen, een stookolielening enz.. Die rentes liggen over het algemeen een pak lager. De lening op afbetaling wordt vereffend door een vooraf bepaald maandelijkse afbetalingen te maken in schrijven.

Geld lenen – Kaskrediet

Een kaskrediet waarbij je een budgetreserve of geldreserve hebt wanneer je dat geld nodig hebt, is eveneens zeer populair. Zo’n geldreserve is meestal gekoppeld aan een zichtrekening. U mag het geld terugbetalen wanneer het u past. Maar hoe langer u wacht, hoe meer rente u over de gehele looptijd betaald natuurlijk. Voor die flexibiliteit betaalt u al snel 11,5 tot 15% rente of interestenvoet.

Geld lenen – Resolving krediet

Dit is het type kaskrediet dat verbonden wordt met een kredietkaart. Men spreekt dan van een resolving krediet. Bij dit soort krediet mag u de afbetaling spreiden in de tijd. U moet het bedrag dus niet volledig terugbetalen op de maandelijkse afrekening. Zulk resolving krediet wordt evenwel niet door alle banken toegestaan. De meeste banken verplichten u de kredietopname onmiddellijk te vereffenen bij ontvangst van de maandelijkse uitgaven. Ook hier liggen de rentes aannemelijk hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*