Financiële wereld

De een vindt het geweldig, de ander heeft er een bloed hekel aan: financiën. Heb jij echt wat met cijfertjes en een gigantische wiskundeknobbel, raden we je aan er zeker wat mee te doen. De financiële wereld is namelijk van groot belang voor onze economie. Zonder een gezonde financiële leefomgeving kan onze economie niet naar behoren functioneren. Er moet dus goed toezicht gehouden worden op de het financiële systeem. Er wordt namelijk nog te veel misbruik van gemaakt. Bij welk bedrijf je ook werkt, of dat nu voor de overheid is of een B.V., de financiën zijn altijd belangrijk. Bij een ‘normaal’ bedrijf lijken de financiën niet meteen effect te hebben op de economie, maar hier vergis jij je in. Alle bedrijven samen met hun financiën zijn belangrijk voor onze economische omstandigheden. Financiële mensen zijn dan ook erg belangrijk. Ben jij altijd goed geweest met cijfertjes, lijkt het je geweldig om dit talent te benutten, maar ben je er tot dusver nooit aan toe gekomen? Wacht dan niet langer en laat je omscholen. Volg bijvoorbeeld een opleiding of training bij Fabius.

Wiskundeknobbel

Niet iedereen is gezegend met een wiskundeknobbel. Dit is afhankelijk van je hippocampus. Het is een hersengebied die samenwerkt met het geheugen. Hoe groter de hippocampus, hoe meer jij opsteekt tijdens de wiskundelessen. Een grotere hippocampus slaat meer informatie op en dat helpt bij het herinneren van wiskundige formules. Ook de verbindingen tussen de hippocampus en de voorste hersenen spelen een belangrijke rol. Toch kan iedereen wiskunde leren, je moet er alleen heel intensief mee bezig zijn en geduld hebben. Dat is precies hetzelfde met taal. Iedereen kan Spaans, Frans of Italiaans leren, maar de een leert het sneller dan de ander. Mocht je goed zijn met cijfers dan kun je daar zeker wat mee gaan doen. Op allerlei verschillende niveau’s zijn er baanmogelijkheden. Zo kun je financieel administratief medewerker worden of business controller. Ook een accountant komt veel in aanraking met cijfers.

Financiële sector weer in balans

Voor de economie is het belangrijk dat dat de financiële sector weer stabiel wordt en in balans komt. Het kabinet doet er veel voor om dit te bereiken. Het gaat langzaam maar zeker beter, maar we zijn nog lang niet uit de economische crisis. De consumenten moeten beschermt worden en Financiële organisaties moeten hun klanten centraal stellen. Er zijn een aantal maatregelen die het kabinet wil treffen. Natuurlijk is niet iedereen het eens met deze maatregelen, zo wordt de zorgsector bijvoorbeeld hard getroffen. Financiële mensen met de juiste opvattingen zijn dus erg belangrijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*