Besparen op maandlasten met oversluiten hypotheek

Het is heel goed om af en toe eens kritisch naar je eigen hypotheek te kijken. Wellicht is de rente nu een stuk lager dan de rente waarvoor jij toentertijd de hypotheek hebt afgesloten. Een lagere rente betekent lagere maandlasten. Want door de hypotheek te gaan oversluiten naar een hypotheek met een lagere hypotheekrente kun je heel wat geld gaan besparen op maandlasten. Daarnaast kun je kijken of je in aanmerking kunt komen voor de nationale hypotheek garantie. Als je kiest voor dit waarborgfonds dan krijg je korting op de hypotheekrente. Op deze manier gaat het bedrag dat je iedere maand aan rente moet betalen nog verder omlaag. Daardoor kun je nog meer gaan besparen op maandlasten.

Besparen op maandlasten

Het is dus heel goed mogelijk om met het omzetten of veranderen van de hypotheek te gaan besparen op maandlasten. Het is alleen heel belangrijk om te weten. Een hypotheek oversluiten brengt wel een aantal kosten met zich mee. Een paar voorbeelden van kosten die je moet betalen zijn taxatie kosten, notariskosten, boeterente en advies en bemiddelingskosten. Om een goed overzicht te krijgen van al deze kosten is het belangrijk om dit eens goed te laten uitrekenen. Dit is ook om te kunnen zien hoeveel je gaat besparen op de maandlasten. De hypotheekadviseur kan dit voor je doen en je een goed advies meegeven.

Hypotheek oversluiten? Vraag de hypotheekadviseur

De hypotheekadviseur kan je ook helpen bij het veranderen van de hypotheek. Als je gaat besparen op maandlasten geeft je dat weer net iets meer financiële vrijheid. Het geld wat je hiermee overhoudt is mooi meegenomen. Daar kun je weer een heleboel leuke dingen mee doen. Een andere mogelijkheid is om het geld wat je bespaart op de maandlasten gebruikt om te gaan aflossen op de hypotheekschuld. Ook voor dit geld dat je dan weer wat gaat besparen op maandlasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*