Alles over online beleggen

Online beleggen is iets wat de laatste jaren populair is geworden doordat het steeds eenvoudiger kan en doordat je bijna overal wel een internetverbinding hebt. In dit artikel worden alle voor- en nadelen besproken van online beleggen en uiteindelijk kun je zelf bepalen of dit iets voor je is.

Voordelen online beleggen

  • Online beleggen is iets wat je zelf kunt doen en waarbij je niet naar de bank of een beleggingsadviseur hoeft. Je kunt zelf bepalen wanneer je welke aandelen koopt en verkoopt.
  • Je kunt overal beleggen waar je een internetverbinding hebt, zowel thuis als onderweg. De meeste beleggingssoftware is namelijk geschikt voor computer, smartphone en tablet.
  • Bij online beleggen wordt er meestal gebruik gemaakt van een hefboomwerking. Dit betekend dat je inleg met een bepaalde factor wordt vereenvoudigd. Hierdoor kan je met weinig geld toch gaan beleggen waardoor je ook meer winst kunt behalen.
  • Je kunt speculeren op zowel een koersstijging als een koersdaling. Bij traditioneel beleggen kan je alleen op stijgende koers beleggen, maar bij online beleggen dus ook wanneer je verwacht dat de koers zal gaan dalen.

Nadelen van online beleggen

  • Wanneer je een beginnende belegger bent is het misschien nog lastig om zelf te gaan beleggen en is het juist fijn dat je gebruik kan maken van een beleggingsadviseur.
  • Je bent afhankelijk van je internetverbinding. Wanneer je internet uitvalt kan het mislopen.
  • Door middel van de hefboomwerking kan je ook meer verlies maken dan bij traditioneel beleggen.
  • Wanneer je een belegging een nacht open laat staan moet je een kleine percentage aan de broker betalen.

Conclusie

Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en beslis voor je zelf of online beleggen geschikt voor je is. Indien je een beginnende belegger bent kunt u hier een gratis cursus online beleggen volgen. In deze cursus worden in het kort de basisbegrippen van online beleggen uitgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*