Lichtslang voor buitenshuis

Het versieren van de gevel het een bedrijfspand of een huis is wat veel Nederlanders doen rond de kerstdagen. Veel bedrijven gebruiken de lichtslangen dan ook om klanten te werven en op te vallen in drukke winkelstraten. Een lichtslang is een zeer eenvoudig product waar een hoop mee gedaan kan worden. Een lichtslang is een slang (tot max. 50 meter) die aan de binnenzijde verlicht wordt met LED verlichting. Door dat de lichtslang waterdicht is geeft dit een mogelijkheid om het product ook buiten te gebruiken, wat uiteraard ideaal is.

Lichtslang monteren

Het monteren van een lichtslang wordt vaak door het bedrijf zelf gedaan, als u dit zelf wilt doen is het eigenlijk heel eenvoudig. Om een lichtslang aan te sluiten heeft een enkele producten nodig:

  • Föhn
  • Schaar of plinten knipper
  • Stroom toevoer
  • Aansluitset

Om te beginnen is het van belang dat u de juiste meters van de lichtslang afknipt, dit is per 2 meter te knippen. Vervolgens heeft een stuk lichtslang dat aan bij de zijde afgeknipt is, u pakt de aansluitset uit en pakt de stroomaansluiting. Voordat u begint is het van belang dat u de lichtslang aan de bovenkant verwarmt met een föhn, dit is omdat de hard plastic laag dan flexibel wordt en zo kunt u de aansluiting eenvoudig bevestigen zonder al te veel kracht te zetten. Als u dit gedaan heeft kunt u de aansluitset bevestigen en testen in een stroompunt, de aansluitset kan er maar op één manier op dus dit moet u even testen. Als dit gedaan is kunt u de einddop bevestigen en alle aansluitingen met de krimpkous waterdicht maken.

Lichtslang bevestigen

De LED lichtslangen zijn eenvoudig te bevestigen door er ophangbeugels bij te bestellen. Deze beugels kunt u bevestigen aan alle oppervlaktes door middel van een schroef, de beugels zijn gemaakt voor de lichtslang en houden de lichtslang op zijn plaats. Door de verschillende lengtes is het uiteraard altijd mogelijk om de beugels per 10 te bestellen. U bevestigd de beugels aan bijvoorbeeld uw schutting of gevel en klikt de lichtslang in de beugels. Zo eenvoudig is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*