Sinds de uitvinding van de lamp is de wereld steeds lichter geworden. Niet zo zeer in gewicht, maar wel in licht opbrengst. Ons planeet is inmiddels een gloeibol geworden die vanuit de ruimte gezien kan worden dankzij verlichte steden wereldwijd. Het is lichtreclame wat zo enorm gegroeid is , met name in 20e eeuw. In grote steden is niet meer dan normaal en een gemeengoed geworden. Van ouderwetste gloeilampen tot halogeen lampen, TL-verlichting, felle neon verlichting en momenteel natuurlijk steeds meer LED.
De mogelijkheden van lichtreclame
Lichtreclame is bijzonder belangrijk. je wilt ten slot dat je reclame of gevel goed verlicht wordt en duidelijk zichtbaar is voor je klanten. Waar vroeger slechts simpele verlichting rondom de naambord de standaard was, zijn de mogelijkheden tegenwoordig immens. Niet alleen heb je de keuze uit diverse technieken, je kunt nagenoeg alles verlichten op de meest bijzondere wijze en op ieder locatie, ongeacht hoogte, lengte of breedte. Dankzij slimme moderne technieken kun je ook nog eens ‘spelen’ met kleuren, dim mogelijkheid, lichtopbrengst en slimme sensoren die alles in de gaten houden en licht afstemmen op gedrag of acties.
Neonreclame vs LED
In de laatste decennia van de vorige eeuw was neonreclame nagenoeg de ultieme standaard voor buitenreclame. Neon reclame bestaat uit verlicht gas die een eigentijds kleur geeft die niet benaderbaar is met ander licht. Het geeft een bijzonder warme licht en is met name in grote steden absoluut populair. Een ander voordeel is dat neon licht enorm opvalt. Echter een groot nadeel van neonreclame is het energieverbruik en onderhoud. Neon heeft de eigenschap relatief veel stroom te verbruiken en met lichtreclame dat ’s nachts aan blijft staan, 356 dagen per jaar, tikt dat hard aan. Los van de energie kosten is neon reclame kostbaar om te onderhouden / vervangen. De vraag naar neon reclame is enorm gedaald en dat komt mede dankzij de ontwikkeling van LED.