Alle voordelen van een sim only abonnement

Veel mobiele bellers vragen zich af wat nou beter is, een mobiel abonnement met telefoon of een sim only abonnement met een los toestel? Het is een feit dat steeds meer mensen overstappen op een sim only abonnement, en schaffen daarbij een los toestel aan als hun oude mobiele telefoon niet meer voldoet of niet meer goed werkt. In dit artikel leggen we uit waarom ook jij zou moeten overstappen naar een goedkoop sim only abonnement.

Het prijsverschil van een sim only

Met een sim only abonnement bespaar je al snel tot 80% op je mobiele kosten. Veel mensen staan er niet bij stil dat er veel te besparen valt op je maandelijkse kosten door over te stappen naar een sim only. Het verschil in prijs met een abonnement inclusief nieuw toestel is schrikbarend hoog. Het toestel dat je bij je abonnement krijgt moet natuurlijk terugbetaald worden. Niets is gratis. De maandelijkse kosten zijn daarom stukken hoger. Als we een snelle vergelijking maken, een mobiel abonnement met een gratis Samsung Galaxy S5 kost al snel 40 euro per maand. We kozen voor een abonnement van 100 minuten en 500 MB bij Tele2, wat overigens niet de duurste aanbieder is. Het abonnement heb je voor 24 maanden. Je totale kosten in die 24 maanden zijn dan 960 euro. Bekijken we sim only abonnementen van 100 minuten en 500 MB dan betaal je maar 10 euro per maand, dit is 240 euro voor het totale abonnement. Je bespaart 720 euro. Je ziet dus dat je het nieuwe toestel dubbel en dwars terug betaald.

Leuke nieuwe gadget

Een nieuwe smartphone is leuk, maar heb je hem ook echt nodig. In deze tijden van crisis is het soms moeilijk keuze’s maken. Mobiel bellen willen we allemaal, maar hier heb je natuurlijk niet altijd het duurste toestel voor nodig. Een mobiele telefoon is een leuke gadget, maar kan ook een duur grapje zijn. Wil je toch een nieuwe mobiel dan zijn er ook veel goedkope alternatieven. Merken als Huawei en LG zijn vaak een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een iPhone of een Samsung. Je betaald ook voor het merk. In combinatie met een sim only abonnement haal je dan dubbel winst!

Sim only abonnementen vergelijken

Zijn alle sim only abonnementen dan zo goedkoop? Helaas is het antwoord nee. Ook bij het zoeken naar een geschikt sim only abonnement zal je goed moeten vergelijken. Sim only’s zijn er in veel soorten en maten. Er zijn veel aanbieders van goedkope sim only abonnementen. Ze maken allemaal gebruik van de drie mobiele netwerken die er zijn in Nederland, het KPN netwerkt, Vodafone netwerk en het T-Mobile netwerk. Je kan er dus vanuit gaan dat je ook met een sim only abonnement altijd een goed bereik hebt. Wanneer je sim only abonnementen vergelijkt kan je beter goed letten op het aantal belminuten/sms, de databundels en uiteraard de prijs van het abonnement en de aansluitkosten. Je zal zien dat de aanbieders, zoals Youfone, Simpel, Ben, Tele2 en Hollandsnieuwe de goedkoopste zijn. Dit zijn de echte prijsvechters. Wil je op dit moment ook 4G internet dan zal je nu nog moeten kiezen voor bijvoorbeeld een sim only van Vodafone, KPN of Hi. Ook hier komt verandering in. De goedkope aanbieders breiden steeds meer uit met ook 4G internet. Bijvoorbeeld Simyo, Ben en Telfort hebben nu al 4G internet.

Een sim only abonnement is dus zeker een overweging waard, je bespaart veel kosten. Het blijft altijd zaak om je goed te oriënteren. Dit bespaart je al snel heel veel euro’s. In deze tijden van crisis is de winst dus snel gemaakt met een goedkoop sim only abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*