Wat te doen op een eerste date.

Vroeger, als je een eerste date had met iemand, waren de keuzes vrij makkelijk. Of je ging samen naar de bioscoop een filmpje kijken of lekker samen uiteten in een leuk (en hopelijk romantisch) restaurantje. Vooral het bioscoopje gebeurde veel, met de hoop om halverwege de film een arm om haar heen te kunnen slaan en bij een goede reactie een kus te krijgen. Maar zijn deze opties nog wel interessant in het huidige en veel snellere leven wat wij als mensheid tegenwoordig leven en waar men elkaar voor het eerst ziet bij een online dating service? 

Stop met dit soort saaie dates!

Nee, beide opties zijn anno 2015 gewoon echt niet meer interessant. De simpele uitleg is als volgt, en dan beginnen we bij de bioscoop. Daar zit je dan, anderhalf a twee uur in een donkere zaal. Je hebt elkaar van te voren misschien maar even gesproken dus een echte connectie is er nog niet. Als je dan de standaard move probeert uit te voeren heb je gewoon een grote kans dat je hierin niet zult slagen. Daarnaast, als de film is afgelopen, zul je eigenlijk niet meer dan een paar minuten gespreksstof over de film hebben, en dan? Dan zul je alsnog elkaar moeten leren kennen.

Bij een restaurantje krijg je het probleem andersom. Je forceert de date meteen al in een romantische setting waar je maar moet hopen dat alles perfect zal gaan. Wat als het gesprek niet lekker loopt of het eten niet lekker is of het gekozen restaurant gewoon slecht is? Dat zit je vaak twee uur wat na elkaar te staren. Daarnaast zijn de meeste vrouwen al tientallen keren meegenomen naar restaurants en zullen ze de ervaring niet erg memorabel vinden.

De betere opties voor een eerste date.

De twee belangrijkste factoren bij het verleiden van een date zijn aanraking en gesprek. Deze combinatie zal er altijd voor zorgen dat er een verleiding tussen elkaar kan beginnen. Bioscoopjes hebben het probleem dat je niet echt een gesprek kunt voeren en andersom in een restaurant zul je vaak elkaar niet kunnen aanraken omdat je tegenover elkaar zit. Hierdoor zul je vaak juist uit moeten gaan van de kracht van het gesprek of de aantrekkingskracht naar elkaar, waardoor dit soort dates ook vaak niet zo af zullen lopen als je zou willen.

Wat zijn dan daadwerkelijk de betere opties op een eerste date? Simpel gezegd zullen dit de dates zijn waar men actief met elkaar wat kan gaan doen. Als je er daarnaast voor kunt zorgen dat de date een beetje uniek is zul je meestal voor een veel memorabele date zorgen. Hierbij kun je aan veel dingen denken, zoals bijvoorbeeld:

Wandelen: Samen lekker een wandelen gaan maken. Een date waar alle ruimte voor gesprek is, je elkaar makkelijk kan aanraken (jullie lopen naast elkaar) en waarbij je daarnaast gewoon ook unieke dingen kunt doen. Neem een picknick mandje mee en ga lekker op een dekentje zitten in het park. Of neem wat oud brood mee om samen de eendjes te voeren. Er zijn legio mogelijkheden hierin en het zal altijd voor een leuke en relaxte sfeer zorgen onder elkaar.

Samen koken: Een van de leukste dates die je kunt doen. Spreek met elkaar af bij de lokale supermarkt, zoek samen wat uit om te koken (en nee, geen pre-made pizza) en ga lekker samen in de keuken staan. Genoeg ruimte voor gesprek, aanraking en je kunt elkaar een beetje plagen ondertussen (foodfight!). Deze dates zijn altijd wel succesvol en daarnaast is je date meteen bij jou thuis. Daarna kun je lekker op de bank zitten, een filmpje samen kijken en door het goede gevoel eerder gecreëerd zul je veel sneller een connectie met elkaar hebben.

Nooit meer een saaie eerste date.

Met deze tips zul je dus nooit meer een saaie eerste date hebben. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om je potentiële volgende partner mee naar toe te nemen. De belangrijkste regels hierbij zijn dat er voldoende ruimte is voor een goed gesprek en daarna dat de aanraking met elkaar niet moeilijk is. Actieve dates met een enigszins uniek randje zullen altijd herinnerd worden door de ander en je zult hierdoor al snel specialer zijn dan iedere andere date die hij of zij ooit gehad heeft.

Wees niet bang om te combineren en geniet vooral van elkaar zodat je elkaar ook op een echte en relaxte manier kunt leren kennen. Succes op je volgende eerste date!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*