Welke factoren hebben invloed op de vindbaarheid van mijn website?

Er zijn meerdere factoren die van invloed kunnen zijn op de vindbaarheid van je website (200+ factoren) Een mooi webdesign is stap 1, maar de vindbaarheid is het belangrijkste onderdeel voor veel kleine- en grote ondernemers.

Welke onderdelen spelen een belangrijke rol voor de vindbaarheid:

On-site onderdelen:

Structuur

Een belangrijk onderdeel voor de vindbaarheid is de structuur en de opbouw van je teksten. Wanneer je zeker weet dat je over een bepaalde dienst of product een pagina moet schrijven, zorg dan dat je vooraf onderzoekt welke termen veelal op gezocht wordt. Implementeer deze onderdelen in titels en in alinea’s zodat de zoekmachine heel duidelijk weet waar jouw tekst over gaat.

Permalinks

Permalinks is de structuur van je url. Je moet ervoor zorgen dat je de permalinks op een logische manier opbouwt. Zorg dat je de pagina in een hoofdcategorie plaatst en zorg dat je de belangrijkste term in je permalink gebruikt. Het is tevens verstandig om de url zo kort mogelijk te houden.

Inner-linking

Inner-linking is het linken van trefwoorden naar pagina’s op je eigen website. Je bent op deze manier aan het linkbuilden, maar tevens zorg je ervoor dat mensen gemakkelijker meer pagina’s op je website bezoeken. Ook kan de crawler gemakkelijker en sneller over je website crawlen.

Kwaliteit van de teksten

Tegenwoordig draait alles om kwaliteit. Zorg jij voor vernieuwing en zijn jouw teksten uniek op het web? Wanneer je die X-factor in je teksten kunt verwerken dan zal de zoekmachine dit in de gaten krijgen aangezien je pagina’s gedeeld gaan worden via de social media.

Afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen je vindbaarheid verbeteren dankzij de alt en title-tags. Deze tags zorgen er namelijk voor dat je vindbaar wordt met jouw afbeeldingen in een catalogus zoals Google images. Mensen die zoeken naar een afbeelding hebben dan een kans dat ze op jouw website terechtkomen. In principe kun je redelijk wat verkeer op deze manier genereren, vooral indien je extreem veel pagina’s hebt met extreem veel afbeeldingen.

Off-site onderdelen:

Linkstructuur

De inkomende linkstructuur is nog steeds zeer belangrijk om de positie van je pagina te beïnvloeden. Hoe sterker je linkstructuur, des te groter is je kans om hoog te eindigen op de betreffende zoekterm. Link dus met een zoekterm om hoger op die zoekterm te eindigen. Ook de kwaliteit van de website waar jouw link op staat is extreem belangrijk.

Webhosting

De snelheid van je website wordt beïnvloed door de code en je afbeeldingen, maar tevens door de onderliggende webhosting. De server bepaald de snelheid waarmee jouw website getoond wordt en een snelle website wordt hoger beoordeeld door Google. Ga er niet vanuit dat je goed scoort met een belachelijk snelle website, want het is maar 1 van de 200 factoren die van invloed zijn op jouw posities.

Diversiteit van het gebruik maken van de factoren is de sleutel voor het verbeteren van je vindbaarheid in de zoekmachines. Zorg dat je tijdens een website maken alle onderdelen zoveel mogelijk probeert door te voeren, zodat de zoekmachine ook in de gaten heeft dat je effectief bezig bent met het verbeteren van je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*