Gigasnel internet met de glasvezelkabel

Kan jij je nog een leven zonder internet voorstellen? Toen in de jaren negentig massaal de mobiele telefoon opkwam en de computers thuis in no time veranderde heeft dit allemaal samengehangen met de ontwikkeling van internet. Waar de computer twintig jaar geleden nog een grote doos was, heeft iedereen nu een laptop of tablet waarop alles te regelen valt. Het is gigantisch om in te denken hoe snel deze ontwikkelingen zijn gegaan. En nog steeds. De innovaties op het gebied van internetverbindingen en communicatiekanalen gaan in onverminderde vaart door. Waar software en hardware elkaar ontmoeten, komt de glasvezelkabel om de hoek kijken. Internet is namelijk niets zonder een goede internetverbinding.

 

Hyper snel internet

Downloaden, uploaden, streamen, posten en kijken. Alles gebeurt via internet en het liefst zonder te wachten tot de pagina is geladen of de video is gebufferd. Providers kunnen er in groeiende mate aan voldoen om snel internet te leveren. Echter moet er ook rekening mee worden gehouden dat de infrastructuur in huis het toelaat om snel internet binnen te krijgen. Wanneer de internetaansluiting in huis het gigasnelle internet niet aankan, kan je nog zo’n uitgebreid pakket bij de provider afsluiten. Maar snel internet zal je dan niet krijgen.

 

Glasvezelkabel

Je hebt bekabeling nodig die de internetsnelheid aankan. De bekabeling die internetverkeer razendsnel door kan zenden is de glasvezelkabel. Deze kabel bestaat uit haardunne glasvezeldraden die dus van echt glas zijn gemaakt. Hierdoorheen worden lichtsignalen gezonden. Op die manier kan internetverbinding met de letterlijke snelheid van het licht tot stand komen. Een glasvezel is de ideale manier om snelle dataoverdracht te garanderen. Naast internet, kan de glasvezelkabel ook telefonie, intranet of camerabeveiliging verzenden. Al deze media maken gebruik van data die door middel van licht verzonden kunnen worden. Wie kiest voor een internetaansluiting met glasvezel, is verzekerd van het snelle netwerk.

 

InfraTel

Glasvezelkabels koop je bij de technische groothandel InfraTel. Je vindt hier verschillende glasvezelkabels en kundig personeel die je verder helpen. Neem een kijkje op de website van InfraTel en plaats je bestelling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*