Wanneer heb je als bedrijf SharePoint nodig?

SharePoint heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen binnen bedrijven. Maar wat kan je nu precies met het platform en vooral, wanneer weet je als bedrijf dat je er nood aan hebt? SharePoint specialist Cogn-it zette 15 situaties op een rij waarin KMO’s baat hebben bij een SharePoint oplossing. De voornaamste redenen plaatsen we hier.

Goede Bedrijfcommunicatie

Alle bedrijfscommunicatie verloopt via mail, waardoor slechts een klein percentage van je inbox echt waardevolle informatie bevat. Het is moeilijk om de nuttige informatie terug te vinden wanneer dat nodig blijkt en je verliest dagelijks kostbare tijd met het opvolgen van je mails.SharePoint draait volledig rond het vereenvoudigen van de samenwerking binnen organisaties. Alle bestanden die voor de organisatie belangrijk zijn kunnen binnen SharePoint beheert worden en de betrokken personen krijgen automatisch notificaties wanneer relevante informatie toegevoegd wordt.

Efficiënte samenwerking

Er wordt dikwijls gewerkt met verouderde versies van bestanden. Daardoor moet je vaak dubbel werk verrichten, wordt foutieve informatie verstuurd naar klanten en misloop je zelfs contracten. Binnen SharePoint kunnen medewerkers samenwerken aan eenzelfde bestand. Wanneer medewerker A een wijziging doet, kan medewerker B deze real time zien. Is er wat fout gegaan bij het wijzigen van een bestand? Dan geeft versioning de mogelijkheid om oude versies op te halen.

Snel en effectief!

Je verliest dagelijks tijd met het opzoeken van bestanden. Je bestanden staan, zoals omschreven in punt 1, ergens in je mailbox of op een fileserver. Enkel diegene die het bestand geplaatst heeft zal weten welke mappenstructuur hij gebruikt heeft en waar hij het bestand kan terugvinden. SharePoint gebruikt een heel andere benadering om bestanden te beheren. In plaats van een vaste mappenstructuur te gebruiken, kan elke medewerker zelf bepalen hoe hij bestanden wil schikken en weergeven. Hoe? Door het gebruik van metatags (extra informatie) en slimme filter- en zoekfunctionaliteiten.

Kies voor SharePoint!

Elke organisatie herkent zich in bovenstaande 3 punten, het zijn dan ook de 3 voornaamste redenen waarom organisaties voor een oplossing als SharePoint kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*