Social Media Marketing

Social media is populair, veel mensen zijn er mee bezig, zowel zakelijk als particulier. en de verwachting is dat social media nog populairder gaat worden en een steeds belangrijkere rol in de samenleving gaat vervullen. Echter is voor veel ondernemers Social Media een taboe, waardoor ze het niet aandurven met social media aan de slag te gaan. Dat komt omdat het nog een te ontdekken weg is met veel onbekende hobbels. En als het geen taboe is hebben ze echter de kennis of tijd niet om er iets mee te doen.

Zonde!

Het is zonde als ondernemers niks met social media doen! Waarom? Het komt erop neer dat er voor elke ondernemer wel een social media platform is wat aansluit bij zijn of haar onderneming. Of het nu om een hotel gaat of een witgoed handelaar, iedereen heeft baat bij social media marketing! En als ondernemers wel aan social media marketing beginnen dan haakt een groot deel af omdat deze groep verwacht dat er binnen een paar weken al resultaten en leads geboekt zijn. Helaas, men heeft bij social media marketing een lange adem en doorzettingsvermogen nodig.

Social Media en Landbouw

Als ik bij ondernemers op bezoek ben dan gebruik ik altijd de vergelijking met de landbouw sector. Voordat boeren kunnen oogsten gaat er een heel proces van maanden aan vooraf.

  1. Eerst wordt het land bewerkt
  2. Daarna wordt er gezaaid
  3. Dan gaat het groeien
  4. En als het volgroeid is wordt er geoogst

Deze  fasen gaat social media marketing ook door!

  1. Je gaat je profielen aanmaken en bewerken
  2. Daarna begin je met netwerken en promoten
  3. Je zult zien dat jouw likes of volgers zullen groeien
  4. Uiteindelijk na een aantal weken / maanden zul je resultaat zien door middel van leads die binnenkomen

Social media marketing lijkt heel gemakkelijk maar dat valt tegen. Het is meer dan enkel berichten en foto’s plaatsen. Maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kunnen ondernemers ver komen en veel mooie dingen bereiken. Zolang met erin gelooft is er een weg!

Waarom Social Media Marketing?

Bijna 65% van de Nederlanders heeft een smartphone, en ruim 86% van de Nederlanders ouder dan 15 jaar bevindt zich op social media. Deze gouden combinatie van een smartphone en social media zorgt ervoor dat jij als ondernemer jezelf in de broekzak van jou doelgroep bevindt. En je zult vast wel gehoord hebben dat de kranten het moeilijk hebben, ook dat komt door de opkomst van social media, smartphones en apps zoals nu.nl en Telegraaf. Men leest het nieuws op de telefoon of tablet en niet meer zoveel in de krant. Dat betekent dat jouw doelgroep jou ook kan vinden via social media.

Conclusie

Wacht niet langer, begin met social media marketing. Neem desnoods een training om ervoor te zorgen dat je voorbereid te werk gaat, dat zorgt voor een basis waar jij als ondernemer op verder kan werken. En maak gebruik van tools zoals Hootsuite, dit is een social media management tool welke erg handig en aan te bevelen is wanneer met meerdere social media platformen moet beheren.

Vragen over Social Media Marketing?

Wanneer je vragen hebt over social media marketing neem dan een kijkje op onze website.

Over Mike Nuijs

Mijn naam is Mike Nuijs en ik ben eigenaar van Media Conversia en Uw Social Media Marketing. Mijn missie is om ondernemers te overtuigen van een goed en degelijk online marketing plan en een stevige social media strategie. Social Media is een vijver en ik leer ondernemers er in te vissen! Mocht u vragen hebben neem dan contact met mij op via de mail, telefoon of één van mijn social media kanalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*